-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTartumaa kihelkondade labakud pakkusid silmailu

Tartumaa kihelkondade labakud pakkusid silmailu

{oziogallery 858}

Karjalaskepäeval oli Kambja rahva külaliseks Kindamemmena tuntuks saanud käsitöömeister Aino Praakli, kes tutvustas nii Tartumaa kihelkondade kindaid kui oma raamatuid.

„Oli meeldiv kohtuda kooli käsitööklassis õpilaste ja käsitööõpetajaga,“ kirjutas Aino Praakli Kambja raamatukogu kui ettevõtmise korraldaja külalisteraamatusse. „Positiivseid emotsioone andsid mitukümmend Kambja eakat pensionäri, kes kogunesid raamatukogusse. Nad tundsid tõesti huvi eesti kinda vastu. Oli peale minu toodud kinnaste ka kohalikke kindaid. Inimesed oskavad siin ka kududa, kuid eakad mitmel põhjusel ilmselt enam ei koo. Aga suhelda neile meeldib… Ja väga asjalikult.“

Külaline kinkis raamatukogule oma teosed „Kirikindad II“ ja „Tädi Maali jutud“. Esimest korda raamatukogu ruume oma kokkusaamiskohana kasutanud eakateklubi Tammeke ostis-kinkis Kambja rahva ühiskasutusse Aino Praakli raamatu „Eesti labakud ilma laande laiali“.

Toivo Ärtis

GaleriiVaata galeriid

Loetumad