0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivOlümpiamedalist Aleksander Tammert eeskujuandjana Kambjas

Olümpiamedalist Aleksander Tammert eeskujuandjana Kambjas

{oziogallery 861}

Kooliolümpiamängudeks valmistuvat Kambja kooliperet külastasid teadmiste- ja kohtumistepäeval nii Eesti spordimuuseumi lektorid kui Ateena olümpiamängudel pronksmedali võitnud kettaheitja Aleksander Tammert.

Tuntud kettaheitja on olnud erakordselt visa sportlane, kes alates 1996. aastast on suutnud lunastada endale õiguse osaleda kõigil suveolümpiamängudel. Viiekordne olümpiakatsumus on korralikult karastanud nii mehe keha kui vaimu.

Sportlane kettaga.Kambja koolipere ja Kuuste kooli esindusega enam kui tund aega vestelnud olümpiamedalist jättis endast väga sümpaatse ja sõbraliku mulje. Elutargalt arutles Aleksander Tammert talle igituttavatel sporditeemadel, kuid ta andis asjalikud vastused ka laste suust kõlanud väga eripalgelistele ja mõnikord ootamatutelegi küsimustele. Faktiküsimused said kiire ja konkreetse vastuse, kuid rohkem näisid olümpiamedalistile meeldivat need küsimused, mis võimaldasid elu, probleemide ja valikute üle ning ümber arutlemist.

Aleksander Tammert, kes on omal ajal võrdlemisi pikka aega Ameerikas heades tingimustes õppinud ja treeninud, kinnitas mitmel korral, et tema jaoks on Eesti tähtis ning tema Eestist ei lahku.

Meeldivalt voolavasse kohumisse tõi täiendavat elevust lõpuklassi noormees Ants Rootslane, kes esitas paar küsimust Elu24 stiilis. Esiteks soovis Ants kinnitust oma teadmisele, et Aleksander Tammerti abikaasa on sloveenlanna. Olümpiamedalist kinnitas info korrektsust ning lisas, et nende tutvus algas aastate eest Ameerikas kõrgkoolis õppimise ajal ning nüüdseks on peres juba kaks tütart ning abikaasa oskab ka eesti keelt.

Kui Ants Rootslane uuris, millised on Aleksander Tammeri unistused, arvas mees pärast pikemat mõtisklemist, et ta tahaks veel Eesti iivet tõsta. Tänulik küsija soovis vastajale „Jõudu tööle!“

Toivo Ärtis

GaleriiVaata galeriid

Loetumad