-1.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivÕpioskuste olümpiaad muutis osalejate näod rõõmsaks

Õpioskuste olümpiaad muutis osalejate näod rõõmsaks

ME VIIEKESI TULEME LÕUNA-TARTUMAALT: Hanna Aadusoo, Älis Värva, Jan-Erik Kõll, Karro Soosaar ja Andrus Pajumägi tänavusel maakondlikul õpioskuste olümpiaadil tutvustuslaulu esitamas. Foto: Teli Taimre

Karro Soosaar, Älis Värva, Hanna Radusoo, Jan-Erik Kõll ja mina käisime Luunja keskkoolis õpioskuste olümpiaadil.

Päev algas sellega, et saime eesti keele klassis veel esinemist harjutada. Õp Tiina kirjutas meile ühe vahva laulu, kus oli kirjas meie koolist ja meist endist.

Võistlus algas koolide tutvustamisega. Meile meeldis Kõrveküla kooli esitus. Nad näitasid üht väikest multikat kooli ajaloost. Meie enda esitus läks ka väga hästi. Laulu alguses kadus muusika ära, aga suutsime külma närvi säilitada ja laulsime edasi.

Kui ka viimased esitused kuulatud, algas võistlus. Meile anti patakas küsimusi, millele pidime umbes kahe tunni vältel vastama. Abiks oli palju erinevaid raamatuid, kust võis vastuseid otsida ja me võisime kasutada internetti. Kõikidele vastustele pidi kirjutama alla, kust me selle leidsime.

Esimene ülesanne oli kuulamine. Makist lasti meile kolme linnu laulu. Mõtlesime ja mõtlesime, kes küll neid hääli teeb, aga ei tulnud meelde. Kuulamise ülesande lõpus olid segamini lindude kirjeldused, aga me siiski ei osanud ära arvata, mis linnud need on. Lõpus saime teada, et me ei tea lindudest mitte midagi.

Küsimusi oli igasuguseid: mõned olid matemaatikast, mõned jällegi ajaloost või kirjandusest.

Võistluse lõpul saime teada, et Nõo kool võitis. Meie saime kolmeteistkümne võistkonna seas 5. koha, mis on väga hea tulemus.

Kui me bussiga tagasi sõitsime, ütles õpetaja meile, et võistkonna tutvustuslaul märgiti parimate hulgas ära. Meil olid pärast seda päeva kõigil rõõmsad näod peas.

Andrus Pajumägi,
Kambja kooli 6. klassi õpilane


Samal teemal:

Loetumad