-1.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivAlfred Laurits oli väärikas põllumees läbi pika elu

Alfred Laurits oli väärikas põllumees läbi pika elu

AEG KAOB: Sajandal sünnipäeval meenutas Alfred Laurits muhedalt oma pika elu seiku. Foto: Peeter Ruuge 
 

Aprillikuu seitsmendal päeval suri Kambja valla vanim elanik – 103-aastane Alfred Laurits, kelle töörohke põllumeheelu möödus Raanitsa küla Orava talus.

Alfred Laurits sündis 25. märtsil 1912. aastal. Tema sajanda sünnipäeva puhul ajalehes Koduvald ilmunud artiklis mainitakse, et Alfred Laurits peab naljatlemisi (või ehk tõsiseltki!?) oma elujõu allikaks karskust ja noort naist. „Veski vallast kositud abikaasa Virve on tõesti juubilarist kolmteist aastat noorem. Nende kooselu on kestnud rohkem kui kuuskümmend aastat, nad on andnud elu tütrele ja kahele pojale.“

Toona arvas Virve Laurits, et hindab oma abikaasa juures kõige enam tahtejõudu. „Näiteks 1992. aastal sai 80-aastane Alfred hobusega põllutööd tehes väga tõsiselt vigastada ja pidi olema pikka aega haiglas, kus arstid talle täielikku paranemist ei lubanud. Kui abikaasa lõpuks koju sai, käis ta esmalt küll kahe karguga, kuid suutis kõigi imestuseks juba mõne kuu pärast viglaga tööd teha.“

Kui Alfred Laurits sai saja-aastaseks, püstitas ta endale eesmärgi elada 105. sünnipäevani, kuid kahjuks tahtis saatus nii, et tema soov jäi täitumata.

Toivo Ärtis

 


Alfredi elust: Sada aastat Orava talus

Loetumad