0.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTalgutööd Pangodis

Talgutööd Pangodis

Talgud Pangodis Unipiha kooli juures. Foto: Eha Jakobson 
 

Vaatamata sombusele ja vihmasele ilmale kogunes 2. mai talgutele Unipiha kooli juurde 17 väikest ja suurt. Nelja tunni jooksul koristati järve ümbrust, raiuti võsa ning põletati talve jooksul kogunenud prahti. Ka suur hulk kooli küttepuid sai tublide talguliste abiga talveks kuurikatuse alla.

Miskipärast kardetakse talguid, nagu oleks see seotud nõukogude ajast pärit leninlike laupäevakute propagandaga. Unipiha kooli juures toimunud talgutel oli palju lapsi, kes olid tulnud sinna koos isa-emaga. See tegi tõeliselt head meelt.

„Kodus on kogu aeg tegemist, eriti kui aed on. Aga teistega koos tegemine annab õhtuks küll väsimuse, aga õnnetunde,” leiab lõunalauas ühist maitsvat talgusuppi süües kolme lapselapsega tulnud Ilme Kaarma.

Mul on hea meel, et meie väike riik on saanud maailmas maha vähemasti ühe vajaliku kaubamärgiga. “Teeme ära” on nüüdsest rohkem kui 40 riigis tuntud. Planeet Maa saab tänu sellele puhtamaks.

Õhtu Interneti vahendusel üle Eesti toimunud talgutest pilte vaadates nendin: „Tore, et meid on nii palju: suuri ja väikeseid, kes kõik Eestimaast hoolivad.“

Aitäh, kõigile suurtele ja väikestele, kes ilma trotsides olid kohale tulnud. See oli tore päev!

Lembit Jakobson

 

Osalesid ka talgutel? Soovid jagada muljeid?

Loetumad