11.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMeie külaelu ja elu külades väärib kajastamist

Meie külaelu ja elu külades väärib kajastamist

 

Maikuu keskpaigas möödub veerandsada aastat Kambja valla omavalitsusliku staatuse taastamisest, mistõttu on just praegu sobiv aeg jäädvustada nii sõnas kui pildis meie valla külade elu või elu külades.

Kambja kooli almanahhi Tootsi Taskud tänavusse numbrisse oodatakse kaastöid, milles ühes või teises vormis tutvustatakse meie valla külade eripära, huvitavaid ettevõtmisi, sümpaatseid inimesi, toredaid vahejuhtumeid, põnevaid tavasid, lõbusaid seiku, rahvalikke nalju… Tootsi Taskutele võib edastada kõike seda, mis kirjutaja, joonistaja või piltniku arvates väärib jäädvustamist ja trükisõna vahendusel jagamist.

Tõsielulugude, mälestuste ja kodulooliste ülevaadete kõrval on oodatud ka kodukandiainelised luuletused, muistendid, muinasjutud, jutustused…

Kui kellelgi on huvitavaid ja tulevikku vaatavaid mõtteid, siis võiks sõnastada ka unistusi ja visioone sellest, kuidas tema koduküla edasine elu ja areng võiks kulgeda, mis võiks seal muutuda, mis võiks muutumatuna säilida.

Aprillis trükitavasse almanahhi oodatakse kaastöid õpilastelt, lapsevanematelt, vilistlastelt, õpetajatelt, kuid ka kõigilt teistelt headelt Kambja kooli sõpradelt.

Kambja koolipere on väga tänulik, kui Kuuste ja Unipiha kooli õpilased liituksid meie ettevõtmisega ja aitaksid tutvustada oma kodukandi külade elu.

Info: kool@kambja.edu.ee; tel +372 5569 6719.

 

Tänase Kambja valla territooriumil asuvad Kambja alevik ja 30 küla:

Aakaru, Ivaste, Kaatsi, Kammeri, Kavandu, Kodijärve, Kullaga, Kõrkküla, Lalli, Madise, Mäeküla, Oomiste, Paali, Palumäe, Pangodi, Pulli, Pühi, Raanitsa, Rebase, Reolasoo, Riiviku, Sipe, Sirvaku, Sulu, Suure-Kambja, Talvikese, Tatra, Vana-Kuuste, Virulase, Visnapuu.

Kambja valla omavalitsuslik staatus taastati 16. mail 1991.

 


Samal teemal:

Loetumad