11.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTalgupäev Pangodis

Talgupäev Pangodis

GALERII
Fotod: Eha Jakobson 

22 suurt ja väikest kogunes Unipiha kooli juurde 6. mai hommikul Pangodi „Teeme ära!“ talgutele. Kaasas trimmerid, võsalõikurid, oksakäärid, mootorsaed, rehad ning reibas meel. Ikka selleks, et pärast talve anda kooli ümbrusele uus välimus. Laduda uueks talveks kooli kuuri küttepuid ning tunda koos tegemisest rõõmu. Ka kooli lipumast sai tänu talgutele uue Eesti lipuvärvidega viiru. Suur tänu, Urmasele, kes remonti vajava masti keevituse abil taaskõlbulikuks muutis.

Lõunalauas maitsvat suppi süües tuletas Lembit Jakobson oma esimesi talguid meelde. Siis, kui ta aitas naabriperel mais kartuleid maha panna. Sügisel kartuleid üles võtta ning rehepeksumasinasse rukkivihke sisse söötis. Nii et talgutöödel on Eestimaal pikk ajalugu.

Talgupäev kestis Unipiha koolimaja juures poole viieni pärast lõunat. „Koolimaja ümbrus muutus ikka väga ilusaks,“ lausus üks talgulistest. Lahku minnes oli hea meel tehtud töö üle nii talgute juhil Eha Jakobsonil kui kõigil talgulistel.

Suur aitäh, kõigile, kes käe külge panid ning selle päeva meeldejäävaks muutsid. Maitsva kohupiimakoogi eest eriline tänu Kaspari ema Riinale.

Eha ja Lembit Jakobson

Loetumad