13.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPidulik sumin Mesimummis

Pidulik sumin Mesimummis

Dokumendid kinnitavad, et Kambja lasteaia Mesimumm loomisest on möödunud juba nõnda palju aega – 55 aastat –, et seal kõige esimestena mängimas ja õppimas käinud mudilased hakkavad oma eluteel peagi ületama vanaduspensioni künnist.

Lasteaia tänavuse aastapäevatähistuse muutis eriliseks asjaolu, et sel puhul koostati ja trükiti raamat „Kambja lasteaed Mesimumm 55“, mille rahvariidetriibuline kaanekujundus on pilkupüüdev ja näib viitavat kirevale teemakäsitlusele.

„Lasteaed on üks valla kultuuri kandjaid ja lastele esimeste teadmiste andja,“ märgib oma kirjutises direktor Terje Rüütel. „Kambja lasteaias Mesimumm sumisevad iga päev töökad lasteaiatöötajad ja –lapsed. Nagu igas mesitarus tegutsevad vilkad ja usinad mesilased, oleme ka meie ettevõtlikud ja edasiarenevad.“

Kambja lasteaias on praegu 8 rühma eripalgelisi ja toredaid mesimumme.

Toivo Ärtis

Kambja lasteaia Mesimumm direktor Terje Rüütel:

Paljud meie praegused lapsevanemad on ise olnud selle maja kasvandikud, mis tähendab samade lasteaia väärtuste põlvest-põlve edasiandmist.“

 

 

Kirevaid kilde Mesimummi tähtpäevaraamatust

Kambja lasteaed Mesimumm on kasvanud aastatega aina suuremaks, rühmi on majas kaheksa, millest üks rühm on hõivanud Kambja põhikooli kaks ruumi. Oleme oma majas kasutanud iga nurga ära: saalist on tehtud rühmaruum, alumise korruse kahe ruumiga rühmadelt on võetud ära üks tuba, et oleks muusika- ja liikumisõpetajal ruum, kus teha enda tegemisi. Niisiis on meil Lepatriinude ja Päikesejänkude rühm jäänud ühe ruumiga rühmaks.

Õppealajuhataja Kaisa Kurik

Lasteaia rühmades valmistavad õpetajad koos lastega maitsestatud vett, et soodustada vee joomise harjumust ja kujundada teadmisi vee tarbimise olulisusest. Menüü sisaldab igal päeval ka vitamiiniampsu, mis tähendab puu- ja juurviljade pakkumist lastele toorel või kuivatatud kujul. Pakume lastele ka eksootilisemaid puuvilju sõltuvalt hooajast ja kättesaadavusest. Sel viisil saame kujundada harjumust süüa vahepaladena tervislikku toitu.

Tervisetöötaja Katrina Kallas

 

Iga-aastane kevadine lasteaia spordipäev Kambja kooli staadionil on väga populaarne. Lapsed ootavad seda päeva õhinaga ning ka õpetajad, õpetaja abid ja erialaspetsialistid (sh juhtkond) on alati kaasatud. On teada-tuntud tõde, et lastele mõjub kõige innustavamalt ikka isiklik eeskuju. Seetõttu on väga tore näha, et mitmedki töötajad on valmis isegi jooksus või muudes alades kaasa tegema.

Liikumisõpetaja Monica Roosve

 

Kõndima hakkamiseks vajab laps tugevaid ja sobivas toonuses jalalihaseid, kuid selge häälduse ja diktsiooni eelduseks on keele- ja teiste suulihaste hea liikuvus ja koordinatsioon.

Logopeed Anita Pallon

 

Lapsesuu eripedagoogi kabinetis:

Lauamängu mängimisel võitis õpetaja. Kuueaastane poiss: „Mis sellest, et sina võitsid, kellel ei vea mängus, sellel veab armastuses.“

Eripedagoog Eija Sõukand

 

Õpetajad Annika, Marika ja Merle said nii laste kui emade-isade rahustamisega suurepäraselt hakkama, nii et üsna varsti vudisid väikesed Rõõmulinnud juba täitsa rõõmsal meelel hommikuti lasteaeda. Ja kuidas siis muidu, kui lasteaias toimus koguaeg midagi põnevat.

Lapsevanem Katrin Kärgenberg

 

Loetumad