9.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHäid kooliuudiseid Kambjast

Häid kooliuudiseid Kambjast

Kambja kooli õpilastele tõi uus kooliaasta mitu head uudist, mis on saanud teoks vallavalitsuse ja kooli hea koostöö tulemusena.

Paljudele ääremaa külade õpilastele oli toredaks üllatuseks uus vallasiseste bussiringide graafik. Kui varasematel aastatel pidid Kammeri, Pangodi, Kodijärve jt sealsete külade lapsed tõusma juba enne kella kuut hommikul, siis nüüd saab pool tundi kauem magada ning ka koolis ei tule enam väga pikalt õppetundide algust oodata. Õhtupoolikul avas vallavalitsus uusi bussiringe ning optimeeris sõidugraafikut, nii et paljudel lastel on mõnusam ka koolist koju jõuda.

Teine meeldiv uudis on seotud pikapäevarühmaga. Rohkem kui kümme aastat ei olnud Kambja kooli lastel sellist õppimise, õpiabi saamise ning vaba aja aruka ja turvalise kasutamise võimalust, kuid nüüdsest saavad esimese kuni kuuenda klassi õpilased endale lubada “pikendatud koolipäeva”. Nad on jõudnud juba omaks võtta ka tarmuka ja sõbraliku pedagoogi Christi Olepi, kes suunab pikapäevarühma tööd (oli varem Maaritsa algkoolis klassiõpetaja).

Pikapäevarühm loob lastele turvalise keskkonna, sest nad ei pea pärast koolitunde otsima “huvitavat tegevust” õues või mujal. Ja on ka suurepärane võimalus teha õpetaja juhendamisel kodutöid ning vajadusel abi küsida.

Õppeaasta alguse eel esitasid haridus- ja sotsiaalminister üldsusele üleskutse, et õpilaste elu võiks olla varasemast veelgi turvalisem ning selle nimel peaksid pingutama kõik institutsioonid. Bussiliikluse ümberkorraldamisega ning pikapäevarühma avamisega on püüdnud Kambja vald ja kool ministrite poolt seatud eesmärgi täitmisele kaasa aidata. Ja mõistagi tegutsevad koolis traditsioonilised huvialaringid, mis võimaldavad soovijaile arukat ja arendavat vaba aja veetmist eakaaslaste seltsis.

Toivo Ärtis

Loetumad