1.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja segakooril kaks välisesinemist ühel aastal

Kambja segakooril kaks välisesinemist ühel aastal

Kambja isetegevuslased annetasid Peterburi Jaani
kogudusele 2000 rubla

19.-21.septembrini viibis Peterburis Kambja segakoor. Kui mais viidi muusikalist külakosti Toivokka valla elanikele, siis seekord rõõmustati eestikeelsete ja eestimeelsete lauludega tänavu oma 145.sünniaastapäeva pidavat Peterburi Jaani kiriku kogudust.

„Vaatamata elektrivalguse ja koorikõrgenduste puudumisele õnnestus meie kontsert Peterburi eestlastele kenasti,“ ütles tagasiteel kõigile reisist osavõtjatele koorivanem Hilja Neumann. „Üheteist-kümnest ettekandele tulnud laulust „vajus“ ainult üks. Me polegi nii pikka kontserti korraga andnud,“ lisas ta.
Peterburi Eesti Seltsi esimehe Jaan Maldre ja Kambja segakoori vaheline tutvus sai alguse mõni aasta tagasi Eesti Segakooride Liidu ühel aastakoosolekul.

„Hiljem oleme Jaaniga saanud kokku veel mitmel korral: möödunud aastal Alatskivil Tubina muusikapäevadel ja Jakob Hurda päevadel Põlvas. Iga kord, kui Jaan mind nägi, kutsus ta Kambja segakoori Peterburi esinema,“ jutustab Hilja Neumann. „Hakkasime asju ajama juba märtsis, kuid ikka ei läinud kõik nii, nagu lootsime. Meil ei õnnestunud saada tasuta viisat.“

Lisaks muusikalisele külakostile annetas Kambja Segakoor ja Laulu-

ja Mänguselts Peterburi Jaani kogudusele 2000 rubla.
Tuleval aastal 210. aastaseks saava Kambja segakoori pidustustele oodatakse nüüd ka Peterburi eestlaste kirikukoori.
Esinemise kõrvalt jäi nii Kambja segakoori kui Laulu ja Mänguseltsi liikmetel aega tutvuda tänavu suvel 300- aastaseks saanud Peterburiga.
Meeldiv kontsertreis poleks teoks saanud ilma Kambja Laulu- ja Mängu-seltsi tõhusa toetuseta, koorivanem Hilja Neumanni energilise ettevõtmiseta.


Lembit Jakobson

Loetumad