9.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSulev Keeduse väärtfilm "Somnambuul" linastub Kambjas

Sulev Keeduse väärtfilm "Somnambuul" linastub Kambjas

Kambja kultuurielus on tulekul suur sündmus – vähemalt ühes valdkonnas. Kümnete aastate jooksul on võib-olla alles nüüd tegemist esimese väärtfilmi Kambjas linastumisega. On meeldiv, et Kinobuss on hakanud Eesti filme meie vallas näitama. Mäletatavasti tehti “ots lahti” tuletõrje juubeliüritustel filmiga “Vanad ja kobedad”. Sügisel jätkati menufilmiga “Nimed Marmortahvlil”. Seekord tuleb üllatuda. Kinobuss toob maale väärtfilmi “Somnambuul”(F-Seitse / OY Kinotar 2003).

Lühidalt filmist:
1944. aasta sügis. Tühjal rannal seisavad mahajäetud majad. Majakavaht Gottfried (Evald Aavik) ja tema tütar Eetla (Katariina Lauk-Tamm) on jäänud maha viimasest Rootsi sõitnud põgenikepaadist. Linnast tulnud sõjapõgenik Kasper (Ivo Uukkivi) üritab samuti üle mere pääseda, kuid on sunnitud ennast vene sõdurite eest majakas varjama. Olukord muutub pinevaks, kui tumm vene sõdur Ivan (Jan Uuspõld) Eetlale läheneda püüab ning sunnib muidu võimukuuleka Gottfriedi asjade käiku sekkuma. Eetlal ja Kasperil õnnestub viimane allesjäänud paat peita ja ühel ööl üritavad nad pääseda mere taha, vabasse maailma.
Rezhissöör: Sulev Keedus; osades: Katariina Lauk-Tamm, Evald Aavik, Ivo Uukkivi, Jan Uuspõld

10, 7 miljoni kroonise eelarvega film linastub
Kambja Spordihoones 28. jaanuaril kell 18.00

Heigo Mägi
KV-Online

Loetumad