7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEnam kui 10 miljonit krooni Kambja spordihoones

Enam kui 10 miljonit krooni Kambja spordihoones

Kõik huvilised, kes lunastasid vaid 25 krooni maksnud pääsme, nägid jaanuarikuu viimase kolmapäeva õhtul Kambja spordihoones “uudistoodet”, mille loomiseks kulutasid autorid rohkem kui 10 miljonit krooni.

Pealinnast kohale sõidutatud “tootel” oli küll igati sala- ja võõrapärane nimi – “Somnambuul” –, kuid vaatamata sellele oli tegemist värskeima eestikeelse mängufilmiga. Läinud aastal OÜ F-Seitse & OY Kinotar koostöös vändatud ajaloohõngulises linateoses mängisid Katariina Lauk-Tamm, Evald Aavik, Ivo Uukkivi ja Jan Uuspõld.

Suhtedraama “Somnambuul”, mille valmimine nõudis 10,7 miljonit krooni, on leidnud laialdast heakskiitu kultuurikriitikutelt, filmi on tunnustatud mitmetel konkurssidel (sealhulgas Eesti Kultuurkapitali eelmise aasta peapreemia).

“Somnambuuli” tõi üheks õhtuks Kambjasse Kinobuss – Eesti esimene rändkobarkino. “Kümnete aastate jooksul on võib-olla alles nüüd tegemist esimese väärtfilmi Kambjas linastumisega,” märgib filmihuviline Heigo Mägi “Koduvalla” veebilehel. “On meeldiv, et Kinobuss on hakanud Eesti filme meie vallas näitama. Mäletatavasti tehti “ots lahti” tuletõrje juubeliüritustel filmiga “Vanad ja kobedad”. Sügisel jätkati menufilmiga “Nimed marmortahvlil””.

Eelmise aasta mais näidati filmi “Vanad ja kobedad” ka Kuuste koolis.

Toivo Ärtis

Loetumad