0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKoostatakse Tartumaa arengustrateegiat

Koostatakse Tartumaa arengustrateegiat

Tartumaa arengustrateegia juhtrühma liikmed ja teemagruppide juhid viibisid 20. aprilli hommikupoolikul Kambja vallamajas, et tutvustada valla juhtkonnale ja vallaasutuste juhtidele koostatavat Tartumaa arengustrateegiat TAAS + 2014.

Tartu maavalitsuse pressiteates mainitakse, et 26.märtsist aprilli lõpuni tutvustasid Tartumaa arengustrateegia juhtrühma liikmed ja teemagruppide juhid valmivat arengustrateegiat kõigis Tartumaa omavalitsustes. Strateegiatuuri tähtsaim eesmärk oli arenguprioriteetides kokkuleppele jõuda.

Eesmärk oli arengustrateegia võimalikult eluliseks muuta, tuua strateegiasse konkreetseid projekte ja programme. Strateegia koostajad pidasid oluliseks siduda erinevaid arengustrateegia elemente kohaliku arenguga, et näidata, kuidas üks või teine omavalitsus saaks täita oma rolli Tartumaa arengus, olla kasulik kogu maakonnale.

Igale omavalitsusele saadeti võimalik nägemus konkreetsest vallast/linnast, kus kirjas selle omavalitsuse arengu põhitugevused, vajadused, arenguideed, maakonna kui terviku seisukohast olulised ettevõtmised ja tegevused jne. Strateegiatuuri käigus toimunud kohtumistel püüti arenguprioriteetides kokkuleppele jõuda.

Tartumaa arengustrateegiat ettevalmistavas osas töötati läbi kõikide omavalitsuste arengukavad, vaadati üle projektid, mida peaks struktuurifondidest finantseerima.

Toivo Ärtis

Loetumad