Sõbrad Saksamaalt aitavad Kambja kirikut

600

Heategija: Sakslasest emeriitpastor Wilhelm Johanning Kambja kirikus kõnelemas. Foto: Peeter Ruuge

Sakslasest emeriitpastor Wilhelm Johanning ja tema mõttekaaslased, kes tänavu kinkisid Kambja kirikule kivist põrandaplaadid, tahavad peagi paigaldada kirikutornile õiget aega näitavad kellad.

Kambja kiriku põranda pühitses tänavusel tänulõikuspühal (elik 7. novembril) toimunud jumalateenistusel Tartumaa praost Joel Luhamets. Kirikuliste seas oli ka põrandaplaatide valmistamise eestvõtja Wilhelm Johanning.

Mõned päevad varem käis Kambja kiriku põrandat uudistamas Rüdiger Bethke, kes ei pidanud paljuks talle kuuluvas katusekive valmistavas firmas toota erandkorras partii põrandaplaate ning need annetusena kambjalastele saata. Kingitud plaadid maksid ligi pool miljonit Eesti krooni. Muinsuskaitseamet toetas plaatide paigaldamist enam kui 200000 krooniga, mördisegu annetas firma Miira, plaatimistöö teostas OÜ Haaverd Elmo Kiriku juhtimisel.

Saksamaa Schnathorsti sõpruskogudus on otsustanud jätkata Kambja kiriku taastamisele kaasaaitamist. Kambja koguduse nõukogu esimees Kalev Laanesaar saabus hiljuti Saksamaalt uudisega, et sõpruskoguduse rahvas tahab juba eelolevateks ülestõusmispühadeks paigaldada Kambja kiriku torni mitmele küljele suured kellad, mis näitaksid möödakäijaile õiget aega ja ilmestaksid pühakoda.

Toivo Ärtis

Kino maale
EelmineEELK uus peapiiskop Andres Põder käis Kambjas
JärgmineOstan maja (talu)