5.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja noored plaanivad palverännakut

Kambja noored plaanivad palverännakut

Kambja koguduse noorteleeri seltskond – 8 noort + koguduse vaimulik Toomas Nigola – plaanivad eeloleval suvel võtta ette palverännaku Taizésse. Plaan on järgmine:
1. leida piisavalt raha ettevõtmise finantseerimiseks (võimalikult ruttu)
2. rentida mikrobuss (broneerida tuleks ilmselt varakult) ning teatada Taizé vendadele noorte tulekust
3. sõita kohale ning veeta nädal Taizé kloostri meeliülendavas keskkonnas
4. tulla tagasi koju avarama silmaringi, korraliku (inglise)keelepraktika ja heade mõtetega

Kuna enamik palveränduriks pürgijaid ei pärine just rikastest peredest, vajame reisi õnnestumiseks hädasti majanduslikku tuge väljastpoolt reisiseltskonda. Oleme arvestanud, et reaalselt suudab iga palverändur ettevõtmisesse paigutada keskmiselt 1000 krooni (kui poisid juunis korralikult tööl käivad, siis ehk 1500). Mõni muidugi ka rohkem, ent ikkagi jääb sellest bussi rendi ja kütusekulude tarvis väheks. Seepärast oleme avanud Ühispangas eriarve, kuhu kõigil, sh meie palveränduritel, on võimalik omapoolseid toetussummasid kanda. Toetajate (v.a. anonüümsust palunute) nimed avaldame tänuga ning samuti esitame kõigile annetajatele aruande laekunud toetuste kasutamisest.

Teekonna kaart

Taizé, mis asub Prantsusmaal Lõuna-Burgundias, on koduks rahvusvahelisele oikumeenilisele kogukonnale, mille rajas siia 1940. aastal Vend Roger. Vennad on pühendanud kogu oma elu kõige materiaalse ja vaimse jagamisele, tsölibaadile ja väga suurele lihtsusele. Tänapäeval koosneb vennaskond rohkem kui sajast vennast, kes on tulnud katoliiklikust ja mitmest protestantlikust kirikust ning esindavad rohkem kui 25 rahvust. Igapäevase elu keskmeks on ühispalvused kolm korda päevas. Vennad elatuvad oma tööst. Nad ei võta vastu kingitusi ega annetusi. Mõned vendadest elavad väikeste rühmadena – „vennaskondadena” – väga vaeste keskel. Alates 1950. aastate lõpust on tuhanded noored mitmetest riikidest leidnud tee Taizésse, et võtta osa iganädalastest kohtumistest palvete ja arutluste keskel. Lisaks sellele külastavad vennad erinevaid riike ja korraldavad väiksemaid ja suuremaid kokkutulekuid Aafrikas, Põhja- ja Lõuna-Ameerikas, Aasias ja Euroopas, mis on üks osa„ maapealsest usalduse palverännakust

Annetused reisi toimumise heaks on teretulnud selleks otstarbeks avatud eriarvele Ühispangas 10010427430013. Makse saajaks kirjutada Toomas Nigola.

» Reisiseltskonna lehekülg
» Taize koduleht

Loetumad