-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivImelised isetegijad kinkisid sõpradele helge õhtu

Imelised isetegijad kinkisid sõpradele helge õhtu

Tuisust 7. märtsi õhtut ilmestas meeldiv kultuurisündmus. Kambja naisansambel kutsus lastepäevakodu saali hubasele koosviibimisele vallatöötajaid, volikogu ja kultuurikomisjoni liikmeid, ansamblist hiljuti lahkunud lauljaid ning teisi muusikasõpru. Ilus mõte – tänada sel kombel oma koostööpartnereid.

Tuldigi tegijate rõõmust osa saama. Ilmus lillekorvi ja oma alatise muheda naeratusega Mati, saabus Kambja kultuurisündmustel järjekindlalt osalev Enn lillesülemiga, kohale tuli ansamblit laulureisil Põlvamaale transportinud Avo, alati rõõmsameelne Irma jpt.

Naisansambli poolt väikeseks koosolemiseks nimetatud üritus kujunes täismetraažiliseks kaheosaliseks kontsertõhtuks. Muusikapalasid sidusid ühtseks tervikuks sobivalt valitud luuletused. Siin oli tunda kultuurispetsialisti Marika tööd. Vahetekste esitasid Terje ja Marika. Eesti kultuurimaastikul juba ärkamisajal tegijatena silmapaistnud põlvakate järeltulijana on Anu teinud ära suure töö – ansambel on arvestataval tasemel.

Tänades lauljaid ütles Hilja: “Aitäh ilusa õhtu eest! Laulsite sombusetuisuse ilma helgeks. Kasutades meie vallavanema väljendit ütleksin – te olete imelised. Olete imelised isetegijad.”

Pidu jätkus majaperenaise Terje poolt süüdatud küünla hubasel valgusel kohvilaua ja jalakeeritusega.

Õhtule tagasi mõeldes tahaks küsida, kuhu jäi osa kutsututest? Oli ju naiste austamisõhtu, mis pealegi nende endi poolt korraldatud.

Tänulik peost osasaanu

Loetumad