-3.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLaululaager liidab lauljaid ja loob sõpruskondi

Laululaager liidab lauljaid ja loob sõpruskondi

“Meil on tänavu sügisest uued dirigendid Külli Karask ja Liisa Sõõro, kes on ääretult nõudlikud. Just seepärast korraldasimegi lisaks igakolmapäevastele harjutustele Kambja koolimajas laululaagri Pangodis,”seletab kohvipausi ajal segakoori vanem Hilja Neumann.

“23.aprillil on tulemas laulupidu Põltsamaal, kus esineme 10 lauluga. Suvel läheb koor Peipsiäärsete maakondade laulupäevale Elvasse. Seepärast tahtsimegi laagrisse tulla, kohtumiskohaks valisime kodulähedase Unipiha kooli.”

Proov jätkub. “Võtame kolmandat takti veel kord,” ütleb Külli segakoori meestele. Nii korratakse veel ja veel. Seni kuni järjekordne fraas on selgeks saanud.

Unipiha koolimaja on dirigent Liisa Sõõro arvates ideaalne koht laululaagrite korraldamiseks.

“Akna taga raagus puud, ümberringi lumi ja lume valgus. Ahjusoojad toad ning kokatädi Anu valmistatud toit annavad eriliselt koduse tunde.”

Liisa leiab ka, et peale kooslaulmise aitavad sellised laagrid kaasa lauljaid liita, tekitada sõpruskondi, mis kuuluvad loomuliku osana koori igapäevaelu ja olemise juurde.

Lembit Jakobson

Miks sõidad Sina igal kolmapäeval Tartust Kambjasse kooriproovidele?

Kambja segakoori bassirühma laulja Heiki Pehk:

Olen Kambja kooris laulnud juba üle 10 aasta. Käinud selle aja jooksul paljudel laulupidudel.”

“Eks ikka mõnusa seltskonna pärast,” lisab Heiki pärast hetkelist mõtlemist muheledes. Sedasama kinnitavad ka teised segakoori mehed.

Loetumad