0.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivArsise kevadkontsert Kambjas

Arsise kevadkontsert Kambjas

24. aprillil, kl.18.00 esineb Kambja kirikus Arsise kellade ansambel, kes tänavu saab juba 12-aastaseks.

1993.a. loodi Eestimaal esimene kellade ansambel, mis koosnes tolleaegse kammerkoori ARSIS liikmetest. Kui kunagi alustati 13-liikmelisena ja kolme oktaavi käsikelladega, siis täna on ansamblis mängijaid 8 ja käsikellasid seitsme oktaavi jagu. Dirigendi ja kunstilise juhi rollis on aga endiselt Aivar Mäe, kes oma igapäevase tiheda töögraafiku kõrvalt leiab alati aega Arsise ja käsikellade muusika jaoks. Ansambli tegevusest on välja kasvanud ka laste kontsertansambel ja Arsise Kellade Koolid Tallinnas ning Tartus.

Arsise kellade ansambel annab iga aasta ca 25-30 kontserti, millest pea kümmekond leiavad aset väljaspool Eestit. Nii ka sel suvel ootab ees välisturnee, mis viib ansambli kaheksandat korda Ameerika Ühendriikidesse.

Arsise kevadkontserdi kavas olevat muusikat võiks kirjeldada sõnadega rõõmsameelsus ja värskus, mis sobilikud iseloomustama ka kevadega saabuvat meeleolu.

Publik saab kuulda nii tuntuid palu maailmaklassikast kui ka eesti muusikat Arsise värskeimalt CD’lt ja seda kõike pisut rõõmsameelsemas ja tantsulisemas võtmes nagu kevadkontserdile kohane.

Kontserdipääsmed on saadaval eelmüügist (Kambja koguduse kantselei – Männi 9-25) ja tund enne kontserti kohapeal. Pääsmete hind 60 ja 40 kr.

Ilusaid muusikaelamusi soovides,

Tiina Kodumäe
mänedžer

Loetumad