-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHarukordne kontsert Kambjas

Harukordne kontsert Kambjas

Hea muusika on Kambjasse jõudmas. Nimekad muusikud Lembit Saarsalu (saksofonid), Olav Ehala (klaver) ja Helin-Mari Arder (laul) annavad esmaspäeval, 9. mail kell 13 Kambja uue koolihoone saalis kontserdi “2+1 džässis”.

Lembit Saarsalu – saksofonist ja helilooja – eesti džässmuusika juhtfiguur, kellele on omistatud austav nimetus – SAKSOFONIKUNINGAS. Oma muusikaõpinguid alustas ta akordioni erilal, Tallinna Muusikakooli lõpetas eesti tänase džässiveterani Aleksander Rjabovi klarnetiklassis. Džässmuusikaga hakkas Lembit Saarsalu tegelema juba õpingute ajal, saades paljude eakaaslaste kombel innustust 60ndate aastate Tallinna rahvusvahelistest džässifestivalidest. Mainitud festivalil debüteeris ta aastal 1965, olles vaid 17-aastane. Džässmuusikale pühendus 1980ndatel, samast aastakümnest kuni tänaseni on ta juhatanud paljude gruppide muusikategevust.

Lembit Saarsalu nimetatakse eesti džässi visiitkaardiks maailmas – seda kinnitab aukartust äratav kontsertide geograafia, mis ulatub Alaskast Kamtžatkani ning Norilskist Mauritiuseni.

Olav Ehala – helilooja ja pianist. Lõpetas 1969 Tallinna Muusikakooli ja 1974 kompositsiooni erialal Tallinna Riikliku Konservatooriumi (professor Eugen Kapi klass). Oli aastatel 1970-1975 Noorsooteatris muusik ja 1975?1991 muusikaala juhataja, aastast 1991 töötab Eesti Muusikaakadeemia õppejõuna. Esinenud pianistina paljudes riikides, saanud joonis- ja nukufilmide muusika eest (“Aeg maha”, “Eine murul”, “Ärasõit”, “Papa Carlo teater”, “Hotell E”) rahvusvahelisi auhindu.

Helin-Mari Arder – Eesti džässilavade päikesekiir armastab eriti laulda bossat ja prantsuse muusikat. Helin-Mari on pärit väärikast Eesti lauljate suguvõsast, nii tema isa kui vanaisa on Eestis legendaarsed lauljad. 2004.a. lõpul ilmus album “Su aknast näen”.

Muusikasündmus jõuab Kambjasse Vanemuise Kontserdimaja vahendusel. Kontserdi pääse maksab vaid 15 krooni.

KV Online

Loetumad