-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPüünelind näitab rahvale Püve Peetri "riukaid"

Püünelind näitab rahvale Püve Peetri "riukaid"

Rahulolev näiteseltskond: Dekoratsioonide taustal poseerib Kambja näiterupp, kes sel aastal mängib August Kitzbergi Püve Peetri “riugaste” lugu .

  

Kambja harrastusnäitlejad on taas sõiduvees: pimedatel sügis- ja talveõhtutel uue koolihoone saalis esimese lavastusena omandatud August Kitzbergi „Püve Peetri „riukaid““ saadab ettearvatult publikumenu. Mõttetarkadel on kombeks öelda, et sisu ja vorm peavad olema kooskõlas. Ilmselt seetõttu on ka Kitzbergi riukaliku sisuga lavatüki etendamisega kaasnenud vormilisi ettearvamatusi. Kuuste koolimajas üllatasid harrastusnäitlejad publikut sellega, et paigutasid nad lavale istuma ja näitlesid ise saaliavaruses. „Uskumatu küll, kuid oleme jõudnud väga kiiresti Kambja suure lavaga kohaneda ja muud lavad tunduvad nüüd nõnda kitsukestena,“ selgitab kandev lavajõud Peeter Ruuge.

Vastse-Kuuste rahvamajas antud etendus jääb harrastusnäitlejaile ilmselt kogu eluks meelde: tugeva äikese tõttu kadus elekter, kuid etendus mängiti vapralt lõpuni. „Lava äärel ja saalis süüdati palju küünlaid, see lõi just kui talutare tunde,“ meenutab Peeter Ruuge oma viimatist lavalkäimist.

Toivo Ärtis

Loetumad