3.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivAuhinnakohad Euroopa eriolümpialt Tšehhist

Auhinnakohad Euroopa eriolümpialt Tšehhist

Edukas esindus Kammerist: Eestit esindasid Tšehhimaal õp. Triinu Toomla, Kristi, Jelena, Egert, Silver, (võistluste giid), õp. Nikolai Karamkov.

  

Tšehhi Vabariigis 18.-22. augustini toimunud Eriolümpia Euroopa mängudel osalenud neli Kammeri kooli õpilast olid edukad kaugushüppes, kuulitõukes ja jooksudes.

Elu esimese lennusõidu läbinud sportlasi Kristi Ostraki, Jelena Duginat, Egert Ostraki ja Silver Sinilille koos õpetajate Triinu Toomla ja Nikolai Karamkoviga võttis 18. augustil Prahas vastu soe suvine päike. Koos võistlejatega Moskvast ja Inglismaalt istuti bussi ja sõit jätkus mängude linna Olomouci.

“See on väga suur linn. Enamus teid oli kaetud munakivisillutisega,” kirjeldab Silver.

Sama päeva õhtul avati 75 võistkonna osavõtul pidulikult Eriolümpia mängud.

Teisel päeval toimunud kvalifikatsioonivõistlused läbisid Kammeri kooli poisid ja tüdrukud edukalt ning kõik pääsesid edasi võistlema.

Vaatamata vihmasele ilmale võitis Jelena Dugina (8. kl) esikoha kaugushüppes ja 800 m jooksus. Silver Sinilill (9. kl) saavutas teise koha 3000 m jooksus ja viienda koha 800 m jooksus. Egert Ostraki (9. kl) tulemuseks oli teine koht kaugushüppes ja kolmas koht kuulitõukes. Kristi Ostrak (7. kl) tõi ära viienda koha 100 m jooksus ja kaheksanda koha kuulitõukes.

Kammeri kooli õpilaste võistkondlikuks saavutuseks oli kolmas koht 4×100 m teatejooksus. Üldkokkuvõttes tulid meie kooli sportlased 75 võistkonna hulgast 28. kohale.

Võimalus osaleda võistlustel väljaspool vabariiki oli neljale Kammeri kooli õpilasele esmakordne kogemus võistelda nii kõrgel tasemel. See andis neile suurepärase võimaluse panna proovile oma sportlikke võimeid, näha ja suhelda paljude välisriikide õpilastega.

“Kõik olid väga sõbralikud ja abivalmid. Mulle väga meeldis,” olid Jelena sõnad, kui teda intervjueerisin.

“Saime tutvuda Olomouci linnaga ja koos õpetaja Triinu Toomlaga käisin isegi linnapea vastuvõtul,“ lisab Kristi uhkusega hääles.

“Väga vahva oli lõpuõhtu disko. Muusika nagu meilgi, aga tantsiti rohkem ja hoogsamalt!“ tunnustab peoõhtut Silver.

“Nii võimast ilutulestikku, kui meie auks korraldati, andis küll imestada,” arvab teiste juttu pealt kuulav Egert.

Sõpradeks saadi Venemaa ja Aserbaidžaani õpilastega. Hea vene keele oskusega aitas kõiki Jelena, kes sobis imehästi lastevaheliseks tõlgiks.

Hilisõhtul lennukiga Tallinnasse saabunud edukat Eesti võistkonda, millesse kuulusid ainult Kammeri kooli õpilased, oli tulnud tervitama Eesti Eriolümpia esindaja Meeli Hunt.

Täname muljeterohke ja sportliku suve eest meie kooli õpetajaid Triinu Toomlat ja Nikolai Karamkovi.

Suur aitäh sponsoritele Eesti Kultuurkapitalist, Sihtasutusele Tartu Kultuurkapital, Eesti Ettevõtlike Naiste Organisatsioonile ja Rannu ning Rõngu vallavalitsusele, kes lennusõitu Tšehhimaale toetasid.

Elbe Prants,
Kammeri kooli huvijuht

Loetumad