-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja kogudust teenivad uued hingekarjased

Kambja kogudust teenivad uued hingekarjased

Septembris sai Kambja kogudus endale uued hingekarjased: hooldaja-õpetajana tegutseb Tartu Ülikooli usuteaduskonna õppejõud Kaido Soom ja vikaarõpetajana Kristjan Luhamets, kes tänavu kevadel lõpetas Tartu Ülikoolis usuteaduskonna.

Diakon Toomas Nigola jälgedesse astunud Kristjan Luhametsast sai ka Kambja kooli õpetaja, kes tutvustab 8. klassi õpilastele igal nädalal ühe tunni ulatuses usundilugu. See (Eesti koolides võrdlemisi vähe levinud!) õppeaine lisati Kambja kooli õppekavasse juba nelja aasta eest, ainekava koostas Toomas Nigola.

Kambja kooli õpilased on saanud usuõpetust vaba tahte alusel õppida juba kümmekond aastat. Kui senini andis usuõpetuse tunde Kambja koguduse liige, lasteaiaõpetaja Riina Suits, siis sellest õppeaastast täidab sedagi ülesannet Kristjan Luhamets. Igal nädalal on üks usuõpetuse tund, kus kohtuvad kõik soovijad sõltumata klassist. Usuõpetuse tundides võib osaleda iga õpilane, kui tema vanemad kirjutavad kooli direktorile vastavasisulise avalduse. Praegu on veel sobiv aeg nende avalduste esitamiseks.

Diakon Toomas Nigola, kes aktiivse eluhoiaku ja sõbraliku koostöövalmidusega teenis rohkem kui neli aastat Kambja kogudust, jättis Kambja rahvaga hüvasti 1. oktoobri jumalateenistusel.

Toomas Nigola jätkab vaimulikku tööd oma lapse- ja koolipõlve kodulinnas Pärnus, kus ta on asunud Eliisabeti koguduse teenistusse abiks Pärnumaa praostile Enn Auksmannile.

Toivo Ärtis

Loetumad