-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSalong Teater tuleb kambjalaste meelt lahutama

Salong Teater tuleb kambjalaste meelt lahutama

Kuulsaim näitlejate seast: Dajan Ahmetov on nii „Päevapiltniku“ lavastaja kui üks rahva naerutajatest.

  

Kambja kooli saalis avaneb taas võimalus nautida kutseliste näitlejate lavatööd: pühapäeval, 6. novembril algusega kell 19 mängib Salong Teater estraadikava „Päevapiltnik“.

Tegemist on traditsioonilist laadi huumorikavaga, kus kolm näitlejat esitavad erinevaid humoreske, ennast kogu aeg ümber riietades ja pidevalt uutes karakterites lavale tulles. Humoorikad monoloogid ja sketšid on üldinimlikel teemadel, poliitilist huumorit siit otsida ei maksa.

Kogu kava on üles ehitatud pisut retrolikus võtmes. Vaatajad viiakse aega, kui inimesed käisid veel päevapiltnikufotograafi juures. Seal, oma järjekorda oodates, ning oma päevasündmustest pajatades sünnivadki need veidrate inimeste halenaljakad monoloogid. Näitlejate poolt estraadikavas kehastatavate tüüpide hulgas on nii torumehi, uudishimulikke naabrinaisi, väikeettevõtjaid kui suuri sulisid.



Selles kaheosalises ja pea kahetunnises kavas on ka publikul võimalus lavale pääseda, sest nii mõneski sketšis tehakse keegi vaatajatest loo asjaosaliseks.

Nagu estraadikavade puhul kombeks, esitavad näitlejad lugude vahele ka humoristlikke kupleesid ja laulukesi.

Estraadikavas „Päevapiltnik“ osalevad näitlejad Dajan Ahmet, Triin Jugapuu, Aivo Sadam või Erki Aule.

Etenduse on lavastanud Dajan Ahmet, (varem Ahmetov), kes hea koomikuna tegi endale nime juba Eesti Raadio kunagises „Meelejahutaja“ saates. Lavastuse kunstnikutöö tegi Andres Varustin, muusikalise kujunduse eest hoolitses Dede Noodla.

„Päevapiltniku“ esietendus toimus 10. veebruaril 2005. Kaheksa kuu jooksul on toredat estraadikava mängitud väga paljudes valla- ja külakeskustes.

Kambja valla kultuuritöötaja Juhan Sakur kutsub kõiki kambjalasi etendusest osa saama, sest teater käib maarahval külas ju väga harva.

Nüüd, kui uus koolimaja on täielikult valminud, on saanud ka saal teatritüki nautimiseks igati hubase kuue – lava on saanud eesriide, seintele on paigaldatud kuuldavust parandavast materjalist matid, akende ja uste ees on kardinad.

Pilet maksab 50 krooni nii eelmüügis kui pool tundi enne etenduse algust kohapeal. Etenduse korraldamist toetavad nii kultuuriministeerium kui vallavalitsus.

Kaugemate külade elanikud saavad teatrietendusele tavapäraste bussiringidega. Buss väljub Kammerist kell 18 ja Vana-Kuustest kell 18.15. Tagasisõit pärast etenduse lõppu.

Info telefonil 5345 2864 (Juhan Sakur).

Toivo Ärtis

Loetumad