0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKeskpäevatund malekuningas Paul Keresest

Keskpäevatund malekuningas Paul Keresest

Malest kolmel häälel: Akadeemik ja riigikogu liige Olav Aarna, maleentusiast Toivo Madise ja malekohtunik Lembit Vahesaar. Foto: Peeter Ruuge

  

Paul Keres käis aastakümnete eest päris tihti Kambjas,” poetas maleentusiast Toivo Madise nagu möödaminnes oma jutusse väärt infopärli. “Põhjus oli selles, et Kambja kalmistule on maetud Paul Kerese abikaasa Maria sugulasi Riiveseid.” Eestis läbi aegade kõige tuntuma malekuninga 90. sünniaastapäeva tähistamiseks korraldati 17. veebruari keskpäeval Kambja koolis mälestuste- ja maletund, milles keskenduti Paul Kerese elule ja tegevusele.

Paul Keresest kui erakordse tahte- ja tööjõuga inimesest kõneles Kambja ja Kuuste kooli õpilastele akadeemik, riigikogu liige Olav Aarna. Tema sooviks oli, et noortel jätkuks Paul Kerese eeskujul nii tarkust endale sihte seada, kui jõudu ja püsivust nende saavutamiseks.

Tuntud malekohtunik ja -kommentaator Lembit Vahesaar mängis publiku ees läbi ühe särava partii Paul Kerese noorusajast ja andis selle kohta selgitusi. Tänu kaasaegsele tehnikale võis malelaual toimuvat jälgida ekraanile projekteerituna.

Meie Malekuninga ühe lemmikhelilooja Raimond Valgre laulu -Mul meeles veel” esitas Kambja lastekoor. Paul Kerese kui eesti rahva suurmehe kohta öeldakse ikka ja alati: -Meil meeles veel!”

Toivo Ärtis

Loetumad