6.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKuuste koolist jäävad meelde ainult head mälestused

Kuuste koolist jäävad meelde ainult head mälestused

Naispere isekeskis: Kuuste kooli lõpuklassi neiud on oma õpiaastatega igati rahul, sest koolis sai nalja ja klass oli tore.

  

Mälestusi esimesest koolipäevast

Mäletan, et olin eelmisel päeval väga energiat täis ja elevil, sest järgmisel päeval pidin saama aabitsa ning alustama kooliteed.

Oli väga ilus ilm. Hommikul sammusingi koos vanaema ja emaga kooli poole. Saali sisenedes käisid judinad läbi, sest kõik õpilased olid minust palju suuremad. Mäletan, kuidas direktor oma kõne ajal ütles: ”Tere tulemast teie teise kodusse!” Pärast neid sõnu tuli nutt kurku, sest mõtlesin, et nüüd peangi kooli elama jääma. Õnneks see päris nii polnud.

Peale aktust läksin klassiruumi vaatama ning tuju muutus ka paremaks, sest seal oli igasuguseid põnevaid asju.

Annika Alliksaar

Mina tegin Kuuste kooliga tegemist 1997. aastal, minnes siis nn. 0 klassi. Seal võttis meid vastu õpetaja Milvi Padjus, kes õpetas meid ühe aasta. Ta oli tore õpetaja, aitas alati, kui vaja. Peale teda tuli meile õpetajaks Milli Kahre, kes õpetas meid kolm aastat. 1. klassis oli mul pinginaaber Germo Palusoo, kes oli hea sõber.

Rauno Prii

Mäletan, et päev enne kooliminemist olin väga elevil, sest siis ma sain enda Miki-Hiire ja Minniga kotti panna kooli asjad. Ja kui hommik saabus, olin ma vara üleval, sest tähtis päev oli ju ees. Kooli jõudes ei osanud ma kuhugi minna, sest kool tundus nii suur ja seal olid suured tüdrukud ja poisid. Aktusest mäletan seda, et nii uhke tunne oli, kui kutsuti kooli ette ja anti aabits, kus oli minu nimi sees.

Elise Sule

Mälestusi minu ilusast koolist

Tulin siia kooli üheksandasse klassi.

Kui ma siia kooli tulin, sain kohe aru, et olen õnnega üle kuhjatud. Õpetajad on nii armsad ja hoolivad – kui mingi probleem on, saab nendega alati rääkida. Õpetajad on nii ausad, et paha hakkab lausa. Klassikaaslased on toredamad asjad üldse maailmas, minu klassikaaslased on armsad nagu missid, nendes on seda sädet, et elus läbi lüüa. Oma lapsed ma panen kindlalt Kuuste kooli. Best school for ever. Kool pole küll kõige ilusam, kuid see koolihing elab seal ja jääb kauaks minu südamesse.

Mikk Uueda

Minu esimene koolipäev Kuuste koolis

Tulin Kuuste kooli 6. klassi. Minu esimene koolipäev Kuuste koolis oli õudne. Kui ma ema-isaga kooli jõudsin, ei tahtnud ma autost väljagi tulla. Lõpuks siiski tulin ja läksin koolimajja. Ümberringi olid võõrad inimesed ja üldse oli kõik nii harjumatu. Väljas kooli ees, kus heisati lipp, nägin oma uusi klassikaaslasi. Nad tundusid väga ülbed.

Aeg möödus ja siiski on nüüdseks neist kõigist kasvanud normaalsed inimesed. Meie klass saab väga hästi läbi ja keegi ei tülitse.

Anni Ojala

Tulin Kuuste kooli 9. klassi. Tulles siia kooli, oli kõik harjumatu, kuna see kool tundus nii väike. Nüüd olen sellega juba enam-vähem harjunud. Siin olid kõik hästi sõbralikud ja pinginaabriks sain omale Rauno. Siia tulles sain endale ka „uue ema”. See ema oli klassiõde Kersti, kuna ta kogu aeg kamandas mind. Hästi mõjus siin ka see, et hakkasin natu korralikumalt käituma.

Mait Madissalu

Kuuste põhikooli minnes käisin ma juba teises klassis. Minu koolipõlves pidi väga palju pingutama, et häid hindeid saada. Peale õppimise olid veel igasugused põnevad kooliüritused, kus osalesin. Kõige rohkem meeldis mulle käia pikkadel ekskursioonidel.

Victoria Schneeberg

Tulin Kuuste kooli 4. klassi. Algul olid kõik võõrad ja mind ei võetud hästi vastu, aga hiljem hakkasin paljudega hästi läbi saama. Sain omale palju uusi sõpru juurde. Mälestusi sellest koolist on palju. Koolis sai ka nalja ja klass oli tore. Minu koolitee on siin koolis lõpule jõudnud.

Siim Talismaa

Elus ei ole kunagi kerge olnud ja isegi lapsed on pidanud end palju ohverdama selleks, et targaks saada. Üks nendest lastest olen mina.

Tulin Kuuste kooli 5. klassi. Kui ma esimese koolipäeva varahommikul üles ärkasin, olin natukene pabinas. Kui koolimaja juurde hakkasime jõudma, olin ikka päris närvis, sest mulle ei meeldinud eriti sel hetkel võõrad inimesed. Aga sisemuses teadsin ma, et hakkan nendega varsti hästi läbi saama.

Koolisaalis oli päris palju rahvast. Käisin kogu aeg ema sabas. Õpetaja oli mul väga tore, ta oli nimelt meie koolis muusikaõpetaja. Olin algul omaette, aga kui nädalad möödusid, sain ma endale uued sõbrad, kes olid väga toredad ja mõnusad.

Esimene koolipäev on mul siiamaani meeles.

Signe Kalda

Mina tulin siia kooli 3. klassi. Minu arust oli see väga rahulik ja väike kool, kus sai alati nalja.

Ken Haugas

Kuuste kooli tulin ma teise klassi poole aasta pealt. Siia kooli tulles tundus see kool suur ja hirmuäratav. Mäletan esimest õpetajat Milli Kahret, kes oli küll karm, aga väga hea õpetaja. Kuuste koolis oli siis rohkem õpilasi ja koolgi tundus suurem. Mina mäletan Kuuste koolist ainult head. Kuuste kool on pisike maakool, kes võtab avasüli vastu kõik õpilased. Õpetajad näevad vaeva, et kõik õpilased saaksid hea hariduse. Kuuste koolist jäävad meelde ainult head mälestused.

Kersti Askirko

Loetumad