7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVald tühistas metsaminekukeelu

Vald tühistas metsaminekukeelu

Tuleohu vähenemisest tulenevalt andis Kambja Vallavalitsus 24.08.2006 välja korralduse nr 236, millega tühistatakse Kambja Vallavalitsuse 27.07.2006 korraldus nr 221 “Metsas viibimise keelamine”. Samuti tühistas Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) peadirektor alates 24. augustist tuletegemiskeelu riigimetsa puhkealadel RMK poolt selleks ette valmistatud lõkkekohtades. Metsaseadusest lähtuvalt kehtib tuletegemiskeeld aga endiselt mujal riigimetsas.

“Viimasel ajal on kogu Eestis olnud piisavalt sademeid, et lubada puhkealadel selleks ettevalmistatud kohtades taas lõket teha,” ütles RMK puhkemajanduse osakonna juhataja Marge Rammo. “Samuti lubatakse piisavalt sademeid ka edaspidiseks.”

Tuletegemiskeeld riigimetsas kehtestati 7. juulil ja kestis terve suve. RMK puhkealadel keelati tuletegemine tänavu esmakordselt. Lisaks kehtestas suur hulk omavalitsusi seoses tuleohuga ka üldise metsaminekukeelu.

Päästeameti andmetel on tänavu olnud üle 6000 metsa- ja maastikupõlengu. Neist suurimate pindala ulatus 1000 hektarini.

Loetumad