11.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPerekondlik koosviibimine tõi jahimehed Palumäele

Perekondlik koosviibimine tõi jahimehed Palumäele

Peomeeleolu: Sel ajal, kui jahimees Taivo Prants oma lapse eest hoolt kannab, küpsetavad tema kolleegid Gunnar Turm ja Priit Kuus šašlõkki.

  

Kambja valla jahimeestel on kombeks saanud, et uut jahihooaega alustatakse pardijahiga varahommikul ning pealelõu-nal kogunetakse jahimeeste peole vabas looduses ja õhkkonnas.

Selline pealelõunane üritus annab hea võimaluse veeta meeldivalt suvine soe päev perede keskel. Muidu on ikka nii, et jahimehed on metsas ja pered kodus. Ürituse teiseks eesmärgiks on ka heade suhete hoidmine maaomanike ja külaelanikega, kellede maadel või naabruses jahti peetakse.

Tavapäraselt katsuti omavahel jõudu võrkpallis, nooleviskes ja õhupüssist täpsuslaskmises. Naistest tuli laskmises võitjaks Ene Aleksejeva, meestest oli sel aastal täpseim käsi Volli Aleksejevil, laste laskmise võitis Kristjan Roos. Nooleviskes olid meestest täpseim Taivo Prants, lastest Erlend Lepind, naistest Karin Sild. Võrkpallis oli aga edukaim meeskond, kuhu kuulusid Taivo Prants, Viljar Ilves, Tõnu Kase ja Aune Paas.

Lisaks sportlikele mängudele pakkus muusikalist külakosti Erich Krieger.

Kehakinnituse eest hoolitsesid maitsva seljankasupi keetnud Liivi Murumets ning Gunnar Turm, kes meisterdas hõrgutava šašlõki ja suitsuribi tublide sokulaskjate Viljar Ilvese, Taivo Prantsi ja Priit Kuus´i saagiks langenud kolmest sokust.

Kõikidele jahimeestele kivi kotti alanud hooaja puhul!

Erlend Sild

Loetumad