8.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMaaülikooli üliõpilasesinduse koosolekul võeti vastu Arnold Rüütlit toetav avaldus

Maaülikooli üliõpilasesinduse koosolekul võeti vastu Arnold Rüütlit toetav avaldus

Eesti Maaülikooli üliõpilaskonna kõrgem esindusorgan võttis vastu president Arnold Rüütlit toetava avalduse. Üliõpilaskond on seisukohal, et president Rüütel peaks jätkama riigipeana ja taunivad ühiskonnas kujunenud halvustavat suhtumist, kus argumenteeritud väidete asemel tegeldakse ainult ühe presidendikandidaadi alatu mustamisega.

„Antud küsimus võeti esinduse koosolekul arutelu alla, kuna üliõpilaskond on seisukohal, et Eesti Vabariigi president on institutsioon, mille mõju ulatub ka ülikoolideni. Teiseks põhjuseks oli, et üks presidendikandidaatidest on Eesti Maaülikooli vilistlane, emeriitprofessor ja endine ülikooli rektor“, põhjendas küsimuse tõstatamist EMÜ üliõpilasesinduse esimees Silver Kuusik.

Otsus võeti vastu alljärgnevas sõnastuses:

Eesti Maaülikooli üliõpilaskond on seisukohal, et praegune president Arnold Rüütel, kes kandideerib ka teiseks ametiajaks, on tõestanud end kindlameelse Eestimaa huvide eest seisjana. Ainult Arnold Rüütli jätkamise puhul saab üliõpilaskond kindel olla, et ei õnnestu läbi suruda varem korduvalt esile kerkinud plaane, mille eesmärgiks on iseseisva Eesti Maaülikooli likvideerimine.

Maaülikooli üliõpilaskond soovib oma endisele rektorile jõudu ja kindlameelsust oma langetatud otsusel kandideerida uuesti presidendiks. Üliõpilased taunivad poliitilisi jõude, teisi huvigruppe ja isikuid, kes tegelevad ainult Rüütli mustamisega, ning seeläbi vaenudõhutamisega ühiskonnas.

„Loodame, et 23. septembril kogunev valijameestekogu langetab otsuse, mis annab õiglase hinnangu presidendikampaaniale, mis on ülesehitatud vaenule ja ebaeetilistele võtetele“, rääkis Silver Kuusik.

Eesti Maaülikooli üliõpilasesindus on demokraatlikult valitud üliõpilaskonna esindusorgan, mis koondab üle 4400 üliõpilase.

EMÜ Üliõpilasesindus

Loetumad