5.9 C
Kambja
Teisipäev, 16.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTäiskasvanud õppija nädal kutsub mõnuga õppima

Täiskasvanud õppija nädal kutsub mõnuga õppima

  

Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsioon Andras korraldab juba üheksandat aastat täiskasvanud õppija nädala, mille ajal propageeritakse elukestvat õpet.

Tänavu kestab ettevõtmine 6.—13. oktoobrini ja jõuab kõikidesse Eesti maakondadesse. Üheksanda täiskasvanud õppija nädala teemad on „Isiksuse igakülgne areng isetegemise kaudu“ ning „Midagi mõeldes ja luues, õppides ja uurides loon ennast ise“. Seega väärtustatakse tänavuse TÕNi ajal sellist elukestvat õpet, kus inimene väljaspool oma eriala, kutset ja ametit osaleb ka muus loomingulises tegevuses.

Loometegevus annab igaühele võimaluse oma huvide rahuldamiseks ja silmaringi laiendamiseks. Loominguline inimene on ühiskonnale kasulik, ta teeb nii enda kui ka teiste elu värvilisemaks.

Täiskasvanud õppija nädala eesmärk:

Võimendada inimeste enesearengule suunatud tahet.

Täiskasvanud õppija nädala ülesanded:

  • TÕNi ajal toimuvate erinevate tegevuste kaudu panna inimesi mõtlema endast ning oma kohast ühiskonnas ja kultuuris täna, homme, ülehomme.

  • Selgitada inimestele, et ise midagi luues (maalides, puutööd tehes, lauldes ja tantsides koos teistega) mitte ainult ei õpita, vaid täiustutakse igas mõttes.

  • Anda inimestele võimalus rõõmustada selle üle, et nad harivad ennast ja et tänu sellele jõuavad nad elus paremini edasi ning on õnnelikumad.

Mõnuga saab õppida siis, kui õppimine on seotud loomisega, uurimisega, mängimisega…

Õpime mõnuga!

Täiskasvanud Õppija Nädal (TÕN)

Loetumad