0.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKuuste kooli väitlejad lihvivad innukalt oskusi

Kuuste kooli väitlejad lihvivad innukalt oskusi

Vastast peab tundma: Kaisa Alliksaar, Katrin Vesso ja Hardo Peda kuulavad sõprusturniiril hoolikalt sakalaste kaasust, taamal jälgib pinevat mängu seltsimees ajaloost. Foto: Kersti Kivirüüt

  

Kuuste Põhikooli väitlusringi külastasid 14. oktoobril Viljandi Carl Robert Jakobsoni Gümnaasiumi väitlejad, et koos kuustekatega läbi viia sõprusturniir teemal „Kas kohustuslik kaitseväeteenistus Eestis on põhjendatud?”

Kuuste Põhikooli väitlusringi liikmetest osalesid sõpruskohtumises Avely Voore, Martin Sakur, Romet Voore, Kaisa Alliksaar, Katrin Vesso ja Ardo Peda.

Kohtumise eesmärgiks oli arendada väitlusoskusi ning harjutada suureks algajate väitlusturniiriks START, mis viidi läbi 21. oktoobril Tartu Ülikoolis. START – il osalesid Avely Voore, Martin Sakur ning Romet Voore.

Turniiriks ettevalmistamiseks pidid noored väitlejad töötama läbi lehekülgede kaupa materjale Eesti julgeolekupoliitika põhimõtete kohta ning tekitama põhjaliku arusaamise kaitseväe rolli kohta ühiskonnas tervikuna. Nagu väitlusturniiridel kombeks, pidid väitlejad endale selgeks tegema nii jaatava kui ka eitava seisukoha.

Sõprusturniir sakalastega andis Kuuste Põhikooli väitlejatele väga hea võistluskogemuse, mida peegeldasid ka hilisemad STARTi tulemused: olles START-il noorimate väitlejatena vastamisi MHG, HTG ja Tartu Descartes´i Lütseumi keskkooliealiste õpilastega, saavutati spiikripunktide arvestustes tubli keskmine positsioon. 21 väitleja seas jagasid Avely Voore ning Martin Sakur 13. – 15. kohta. Võistluse pesamuna, seitsmenda klassi õpilane Romet Voore oli 19. kohal.

Kuuste Põhikooli väitlusring tänab Viljandi Carl Robert Jakobsoni Gümnaasiumi eesti keele õpetajat Juta Klettenbergi ning tema juhendatavaid. Samuti suured tänusõnad Eesti Väitlusseltsile ning sõprusturniiri kohtunikele Birgit Rootsile ning Andero Uusbergile.

Kersti Kivirüüt

Loetumad