-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKui õhtud pikad ja pimedad, tuleb Kuustes pidu

Kui õhtud pikad ja pimedad, tuleb Kuustes pidu

Arva ära! Oskate ehk öelda, kes on see loom, keda kehastab Kuuste peol vallavolikogu liige Avo Alliksaar. Foto: Anne Palumets

  

Jõuluootus

Õhtud pikad ja pimedad,

vildid vanad ja viledad.

Tule, oh tule, sa habemes mees,

habe sul valge ja räsitud ees.

Härmatis katmas on auväärset pead,

paremat ilmas teist ma ei tea.

Tule, oh tule, sa auväärne mees,

vanad vildid jalas ja habe veel ees.

Tuled sa õhtul või tuled sa öös,

rakettide valgel või vilkuvas vöös.

Tuled me juurde ja rõõmu siis tood,

härmalõngu aastalõpp endaga loob.

See oli üks luuletustest, mis tuli esmaettekandele 2. detsembri õhtul Kuuste koolimajas piduõhtul. Salmid sündisid kohapeal laudkondade vahelise võistluse käigus ja kõigis neis pidid esinema sõnad härmatis, vildid, habe ja raketid. Kuigi härmatist pole veel kuskil ja viltegi ei lähe vaja, tulid jõulusalmid hästi välja, neist üks kanti ette koguni lauldes.

Kordaläinuks võib lugeda kogu pidu, mis oli järjekorras juba üheteistkümnes ja on seega muutunud heaks traditsiooniks. Nüüd oleks korraldajatel raske loobuda, sest külarahvas teab, mida oodata. Enamus pidulisigi tuleb igal aastal jälle, et tunda rõõmu tantsust ja üksteise seltskonnast.

Iga peo osaks on lõbusad võistlused – seekord pandi aja peale kokku puzzlesid, arvati ära liitsõnu, tehti teatevõistlust, luuletati. Osavõtjatest pole kunagi puudust olnud ja võistlusi saadab pealtvaatajate tormiline kaasaelamine.

Head tantsupidu ei ole hea muusikata. Seekord mängis meile kolmeliikmeline Matibänd, lood olid vaheldusrikkad ja kõlasid hästi. Kui pärast südaööd hakati pille kokku pakkima, nõudsid pidulised lisalugusid, sest peotuju oli mõnus ja kahju oli lahkuda.

Pidude hingeks ja käimalükkajaks on alati olnud Edda Lints, kellele kuulub kõigi osalejate tänu.

Anne Palumets

Jõuluüritusi tuleb sel kuul riburadamisi.

2. detsembril oli Kuuste kooli saalis kohvikklubiõhtu. Kuna olime kuulnud, et sealsed peod on vahvad, siis ajas uudishimu ka meid kohale. Pettuma me ei pidanud, kuigi algul tundus rahvast vähevõitu. Tasapisi täitusid kõik lauad heatujuliste pidulistega.

Peo avas üks korraldajaist Edda Lints. Muusikat tegi Matibänd. Ansambli esinemiste vahele korraldati põnevaid viktoriine ja seltskonnamänge. Mängud olid nii vahvad, et nalja oli nabani.

Aeg läks lennates ja märkamatult oli käes kesköötund.

Täname väga toreda õhtu eest.

Külalised Hella ja Pille

Loetumad