-1.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTartu Ärinõuandla kutsub noori ettevõtlusega alustama

Tartu Ärinõuandla kutsub noori ettevõtlusega alustama

Tartu Ärinõuandla koostöös Tööturuametiga kutsub Tartumaa noori töötuid osalema projektis „Tartumaa noored töötud ettevõtjaks”, mida rahastab Euroopa Sotsiaalfond.

Projekti eesmärgiks on julgustada, motiveerida ning koolitada Tartumaa noori alustama oma ettevõttega, pakkudes selleks põhjalikku koolitusprogrammi, individuaalset nõustamist äriplaani koostamisel ja ettevõtte arendamisel ning rahalisi toetusvõimalusi ettevõtluse alustamiseks. Osalemine projektis on tasuta. Koolitus toimub Tartu linnas, maakonna inimestele tasutakse transpordikulud ja vajadusel kompenseeritakse ka majutuskulud linnas.

Ootame projektis osalema noori tartumaalasi, vanuses 16.- 24.eluaastat, kellel on soov alustada ettevõtlusega ning idee ettevõtte loomiseks. Projektis osaleja peab olema töötu ja olema registreeritud või registreerima ennast Tööturuametis töötuna.

Planeeritud on järgmised tegevused:

  • 15 päevane põhjalik ettevõtlusalane koolitusprogramm, mis sisaldab nii loovuse arendamist, psühholoogiat, ettevõtluse baaskoolitust, raamatupidamist, ettevõtte arendamist, äriplaani koostamist jpm.

  • Äriplaani koostamise nõustamine konsultantide poolt koolituse jooksul.

  • Ettevõtlusalane nõustamine koolituse järgselt

  • Koostatud äriplaani alusel on võimalik taotleda kuni 30 000 kroonist ettevõtlusega alustamise toetust ettevõtluseks vajalike põhivahendite soetamiseks või ettevõtluseks vajalike ruumide renoveerimiseks.

Valminud äriplaan on kindlasti väga vajalik töövahend ettevõtte arendamisel. Samuti on võimalik valminud äriplaani aluselt taotleda täiendavalt veel alustava ettevõtja toetust Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt ja Tööturuametist.

Esimene grupp alustab koolitusega juba septembris 2007 ja teine grupp jaanuaris 2008. Kokku on võimalus projektis osaleda kuni 44 Tartumaa noorel.

Projektis osalemiseks on vajalik kindel soov ja tahe ettevõtlusega alustada. Meie omalt poolt pakume teadmisi, abi ja tuge ning finantstoetust Sinu heade ideede rakendamiseks.

Projektis osalemiseks ning lisainfo saamiseks võta ühendust: Siim Ausmees (Tartu Ärinõuandla konsultant); Tel: 736 6325; e-mail:siim.ausmees@tartu.bas.ee

Julgust ja pealehakkamist soovides,

Piret Arusaar
SA Tartu Ärinõuandla juhataja

Loetumad