0.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKikilips teeb mehe - ja miks mitte ka naise - ðikiks

Kikilips teeb mehe – ja miks mitte ka naise – ðikiks

Meeleoluloojad: Vana-Kuuste peorahva hulgas paistis erilise hooga silma laudkond uhkete kikilipsudega Kambja rahvatantsijaid, kes vallutasid tantsupõranda. Foto: Anne Palumets

  

Märtsikuu viimase laupäeva õhtul kutsusid Kuuste kandi aktiivsed naised külarahvast kevadtöödest väsinud liikmeid sirutama ja mõnusalt aega veetma.

Kõiki saabujaid ootasid laual suupisted (sealhulgas pr Valve Palusoo küpsetatud maitsvad pirukad) ja kohv. Laval olid end sisse seadnud kaks noormeest, kes moodustasid ansambli Valik.

Korraldajad olid – tõenäoliselt inspireerituna meie presidendist – kutsunud üles kõiki pidutsejaid ehtima ennast kikilipsudega, mida suurem osa seltskonnast rohket loovust ja fantaasiat rakendades ka tegi.

Tasapisi täitus saal meeleoluka peorahvaga, kelle hulgas paistis silma laudkond uhkete kikilipsudega Kambja rahvatantsijaid. Oma harrastuse vääriliselt olid lustlikud daamid ja neid saatev härrasmees tantsupõrandal esimestest taktidest kuni lõpulooni.

Ega tantsude vaheajalgi niisama igavleda lastud: oli võimalus esitleda üllatusmunast leitud mänguasja või lõbusates teatevõistlustes kaasa lüüa.

Vanem härrasmees, keda siinkirjutaja tunneb kui abivalmis mesinikku, oli kaasa võtnud akordioni ja võlus sellest nõtkeid meloodiaid. Usun, et taoline muusika kaunistaks iga endast lugupidava kohviku miljööd.

Kui õhtu oli juba täies hoos, üllatasid Kambja rahvatantsijad kohalolijaid vaimuka ja sensuaalse etteastega: maskeerisid ennast elumeesteks ja proovisid häbelikke naisterahvaid ära meelitada.

Lusti jagus kõigile

Ehkki kõnealusel peol on aastatega välja kujunenud oma truud püsikunded, oli seekord kohal ka rõõmustavalt palju uusi nägusid.

Väärib imetlust kohaliku naisseltsingu visadus kaks korda aastas ligi poolsada külaelanikku tugitoolist või peenramaalt üheskoos lõõgastuma meelitada.

Kahjuks me unustame oma rasket igapäevaööd tehes, kui väga vajame tegelikult puhkust ning vaheldust. Ja loomulikult seltskondlikku kooskäimist, sest inimene on ju loomult sotsiaalne olevus.

Kaido Mark

Loetumad