5.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja Lüüra on kujunemas uueks traditsiooniks

Kambja Lüüra on kujunemas uueks traditsiooniks

Kambja Lüüra on tulnud, et jääda: Helisevat külakosti toob peolistele Konguta naisansambel Kanarbik (juhendaja Merilin Sinikalda). Foto: Arvi Ird

  

Tartumaa naisansamblite kevadkontsert Kambja Lüüra 2007 toimus Kambja põhikooli saalis 14. aprillil. Aasta tagasi toimus Kambjas samalaadne kontsert, aga siis puudus sel veel nimi. Käesoleval aastal otsustasime jätkata kevadkontserdi traditsiooni ja mõelda välja kena ning lööva nime. Kambja naisansambli juhendaja Anu Ird'i pakutud Kambja Lüüra osutus kõige sobilikumaks.

Kontserdil sai kuulata ja näha Tartumaa naisansambleid. Võis õppida line-tantsu Tiia Suurtee juhendamisel ja kaasa elada Kalli Ird'i juhendamisel tegutseva Reola segarahvatantsurühma esinemisele. Oli võimalik nautida Kalev Lindali ja Aulike Lööndre taktikepi all lustakaid laule esitanud Haaslava meeskoori. Õhtu jätkuks mängis ansambel Tuulest Viidud koosseisus Elmet Neumann ja Toomas Pihlau.

Tänan esinejaid, osalejaid ja kõiki, kes tulid kontserdist osa saama.

Suured tänud Kambja naisansambli liikmetele, kes aitasid kaasa nõu ja jõuga.

Rahaliselt toetasid Kambja Lüüra teoks saamist Kambja vallavalitsus, Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Pille Tammelan
Kambja kultuuritöötaja

Loetumad