-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja järvejooks oli tänavu juubelihõnguline

Kambja järvejooks oli tänavu juubelihõnguline

Juubelijooksul ümber järve: Jooksurajal püüdis iga osaleja võita nii vastaseid kui iseenda seniseid tipptulemusi. Foto: Heigo Mägi

  

Kambja kümnendale ümber järve jooksule kogunes 135 jooksuhuvilist ja hulgaliselt pealtvaatajaid pöidlahoidjateks. Esmakordselt kasutati stardi- ja finišipaigana Kambja põhikooli staadionit ja selle lähiümbrust.

Tillujooksul startis 16 poissi-tüdrukut, kellest noorim oli sel aastal Eneli Tollimägi.

Minijooksu 400 meetri pikkusel staadioniringil olid kiiremad Triinu Amboja ja Kerr Kriisa.

Põhijooksu kiireim mees Mati Tiit tegi järvele ringi peale ajaga 5.22,9. Esimene naissoo esindaja, Kambja tublimaid kergejõustiklasi Merily Meedla läbis raja ajaga 6.50,32. Kõige rohkearvulisemas võistlejategrupis (10-11-aastased tüdrukud) näitas 13 osaleja hulgas kiireimat jooksuaega Sindra Kriisa (7.22,74). Kümnendat korda osales jooksul Janno Välja (6.12,17), üheksa korda on osalenud ja väga häid jooksuaegu näidanud Mihkel Palk (sel korral 5.40,6).

Juubelijooksul osales inimesi Tartust ja Tartu vallast, Tallinnast, Elvast, Ülenurmelt, Märjalt, Vasulast, Maaritsast, Nõunist ja muidugi oli esindatud enamus Kambja valla külasid ja alevik.

Kümnenda ümber järve jooksu auhinnalaud kujunes rikkalikuks ja mitmekülgseks tänu toetajatele: Eesti Kultuurkapital, Kambja vallavalitsus, OÜ Transforest, OÜ Cambi, Kambja Puukool, Seven Oil EST OÜ, Pere Leib, Pangodi kauplus, Kambja Juuksur, Kambja Apteek, OÜ Büroodisain, Eesti Roheline Liikumine, Ropka Autopood, AS Tridens ja perekond Drenkhan.

Enne autasustamist jagatis osalejatele kringlit ja teed, võitjatele andis auhinnad üle Kambja vallavolikogu esimees Mati Luik.

Ürituse heale korraldusele andsid oma panuse Jaanus ja Anne Välja, Mare ja Mairit Paidra, Katre Pind, Külli Altement, Pille Tammelan, Heigo Mägi, Eva Pilt, Marleen Leib, Merje Aavik ja Gerda Meedla.

Aitäh kõigile osalejatele, korraldajatele ja toetajatele Kambja kümnenda ümber järve jooksu teoks saamisel ja õnnestumisel.

Kambja Spordiklubi korraldustoimkonna nimel Anne Välja

P.S. Juubelijooksu protokolliga saab tutvuda valla veebilehel www.kambja.ee

Loetumad