Toimetulek muutuvas maailmas eeldab õppimist

440

TÕN Kambja raamatukogus aastal 2006: Viive Rosenberg näitab sordiaretust tutvustavas loengus ogalist melonit. Foto: Heigo Mägi

  

Tänavu kümnendat korda teoks saava täiskasvanud õppija nädala (TÕN) ajal toimub ka Kambja vallas mitmeid ettevõtmisi.

TÕNi ajal on fookuses inimese õppimine ja enesetäiendamine kogu elu jooksul, kui isiksuse ja ühiskonna arengu põhiline eeldus toimetulekuks muutuvas maailmas.

Kambja vallas korraldab TÕNi raames elukestvat õpet propageerivaid ja tutvustavaid ettevõtmisi Kambja raamatukogu.

Karjäärinõustaja Merike Sassi ootab kõiki huvilisi raamatukogu lugemissaali neljapäeval, 11. oktoobril kell 12, et kolme tunni jooksul ühises tegevuses uusi teadmisi koguda, oma soove teadvustada ja neile täitumisvõimalusi leida.

Sissejuhatavale loengule „Mis on karjäär ja karjääriplaneerimine“ järgneb kaks tundi vältav tegevus infoküllases töötoas „Olen ise oma õnne sepp“. Töötoas otsitakse vastuseid küsimustele: kuhu olen teel?, miks üldse elus edasi liikuda?, kuhu tahan välja jõuda?, kuidas ma sinna jõuan?, kes on mu teekaaslased?, milline ma ise olen?, millist infot ma vajan ja kust seda leida? Jne…

Kui nendes tegevustes jäävad kellelgi siiski oma eluga seotud küsimused õhku rippuma, on võimalik planeerida koos karjäärinõustajaga individuaalnõustamist.

Karjäärinõustaja Merike Sassi ootab tema poolt korraldatavatest tegevustest osa saama igas eas ja erinevate ootustega inimesi. Et kõigi soovijate jaoks info- ja töömaterjale ette valmistada, palutakse eelnevalt registreeruda telefonil 741 6447 või kirjutada raamatukogu@kambja.ee.

TÕNi eel ja ajal sõidab Eesti teedel õpibuss, milles peatuspaikades korraldatakse meelepäraseid õpitegevusi. Bussis jagatakse infot õppimisvõimaluste kohta, pakutakse kohvi ja TÕNi komme. Neljapäeval, 18. oktoobril kell 10 kuni 12 peatub õpibuss Kambjas Jäägripesa ees parklas ja kõiki oodatakse uudistama.

Õpetlik kohtumine huvitava vestluskaaslasega toimub Kambja raamatukogu lugemissaalis teisipäeval, 16. oktoobril kell 16. Kõik huvilised on oodatud, täpsemat infot saab raamatukogust.

Toivo Ärtis

Kino maale
EelmineVana-Kuuste mudilased liitusid lasteaiarühmaks
JärgmineUlvi Unt ja Anu Ird ning Rein Härmoja nimetati aasta õpetajateks