7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivNäitus-konkurss eakatele kunstiharrastajatele

Näitus-konkurss eakatele kunstiharrastajatele

Tartumaa pensionäride-kunstiharrastajate tööde kuues näitus-konkurss toimub 2008. aastal ja on pühendatud Vabariigi 90. sünniaastapäevale.

Konkursitöödest koostatava näituse eesmärgiks on lähendada erinevatesse põlvkondadesse kuuluvaid inimesi ühise huvi alusel. Selle ettevõtmisega tahame pensionäridest kunstiharrastajatele anda võimaluse näidata oma töid kõigile huvilistele. Pensionärid on tegutsenud ja kaasa elanud selle heaks, et Eesti Vabariik saab pühitseda oma 90. sünniaastapäeva.

Tartumaa pensionäride kunstitööde näituskonkurss toimub Tartumaa Muuseumis (Pikk tn.2 Elvas). Näitusele palume tuua pensionäridest kunstiharrastajate töid – sobivad maal, graafika, skulptuur, tarbekunst (klaas, keraamika, nahk, tekstiil, puit), muusikariistad.

Tööde vastuvõtt toimub Tartumaa Muuseumis (Pikk tn. 2 Elvas) tööpäevadel 12. maist kuni 20. maini k.a. kella 10st kuni 17ni. Muuseumi pedagoog-kuraator Anneli Aan (kontakttelefon 745 6141; e-post: anneli.aan@mail.ee) jagab infot ja teeb kokkuleppeid. Temalt saab infot ka info näituse kestvuse ja tööde tagastamise kohta.

Näitusele toodavad tööd peavad olema uued ja varustatud vajaliku infoga (valmistaja ees- ja perekonnanimi, vanus, omavalitsus, kontaktandmed). Kollektiivselt toodavate tööde kohta palume koostada lisaks tööde nimekirja, mis hõlbustab üleandmist-vastuvõtmist

Näituse avamine ja konkursi võitjatele auhindade üleandmine toimub 25. mail 2008. a kell 14.00 Tartumaa Muuseumis.

Rahalised auhinnad on järgmised: I koht – 2000 kr, II koht – 1500 kr, III koht – 1000 kr, kaks ergutuspreemiat – 500 kr.

Žüriil on õigus preemiasummasid ka teisiti jagada. Preemia võitmisest teatatakse personaalselt.

Töid hindab ja võitjaid selgitab žürii, mis koosneb asjatundlikest inimestest.

Loodame rahalist toetust saada projektide põhjal Hasartmängumaksu Nõukogult ja Kultuurkapitalilt.

Kõigile Tartumaa pensionäride kuuendast kunstitööde näitus-konkursist osavõtjatele soovib jõudu ja edukat esinemist Tartu Maakonna Pensionäride Ühenduse nimel esimees Ilme Rajalo

Loetumad