8.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivNaisansambel pidas sünnipäevapidu Mäetagusel

Naisansambel pidas sünnipäevapidu Mäetagusel

Kambja naisansambel sai juba 51-aastaseks – seda ilusat päeva tähistati esinemise ja peoga kodust pisut kaugemal.

29. novembri sombusel hommikul asus kümnepealine reisiseltskond teele Ida-Virumaale Mäetagusele.

Kohale jõudes seadsime end sisse sealsesse mõisahotelli, mis kannab nime Meintack. Hotell asub Mäetaguse mõisaansamblisse kuuluvas endises tall-tõlla-kuuris ning neis ajaloohõngulistes hoonetes oli nii mõndagi imetleda.

Peale kiiret hääleseadet ja laulude läbi proovimist oligi aeg valmistuda esinemiseks. Lauluhääled päästsime valla Mäetaguse mõisa imekaunis saalis, kus esitasime nii ansambli raudvarasse kuuluvaid laule kui ka jõululugusid.

Kontserdi andsime kahasse meie sõbralike võõrustajatega – naisansambliga Sügislilled. Vaatamata õues valitsevale pimedale ja lumetule ilmale suutsime kahe kollektiivi ühisjõul tekitada ehk pisut jõulumeeleolugi. Pärast kontserti vahetati tänusõnu ja väikesi kingitusi. Seejärel kutsus Mäetaguse rahvamaja juhataja meid kõiki rahvamaja juurde advendiküünla süütamisele.

Jõuluootusaeg ametlikult avatud, jäime ootama õhtust pidu rahvamajas. Peo teemaks oli „Inglid ja kuradid“. Eks nii mõnigi meist püüdis anda endale peoteemale vastavat väljanägemist.

Kui peole jõudsime, nägid meie silmad paljusid vahvaid sarvelisi ja tiivulisi, isegi paar peaingel Gabrieli oli kohal. Meie armsad võõrustajad olid katnud kohvilaua, kus võisime meie ansambli sünnipäeva auks ühiselt torti süüa.

Pidu oli lõbus ja liikuv. Taidlejatepundid esinesid loosi tahtel igaüks isesuguse etteastega. Ka meie liitusime Sügislilledega, et anda ringmängu oma panus. Tantsuks laulismängis duo, mis koosneb rahvamaja juhatajast ja tema abikaasast. Rahva lõbustamiseks oli kutsutud esinema Järva-Jaani tantsutrupp Jürid-Marid, kes oma ülivahvate etteastetega pidutsejad kergesti kaasa kiskus.

Pidu oli nii vahva, et ei tahtnud lõppeda – au ja kiitus korraldajatele.

Naisansambli uut eluaastat sai seega väärikalt alustatud. Just selliselt, nagu ühele parimas eas olevale daamile kohane – jalakeerutuse ja kultuurinautimise saatel.

Uus päev tuli kiiresti… Nagu tellitult sadas esimese advendi hommikul akna taga imekaunist valget lund. Pärast seda, kui soovijad olid end värskendanud samas hoonekompleksis asuvas suplusmajas, asusimegi koduteele. Nii mõnigi laulja ümises veel bussiski ilusaid viise – egas laulud nii lihtsalt ei lõpe.

Naisansambel tänab Kambja vallavalitsust ja teisi toetajaid ilusa sünnipäeva eest.

Ilusat jõuluootusaega kõigile!

Katrin Kärgenberg

Loetumad