2.9 C
Kambja
Teisipäev, 16.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSügisfolk – rahvamuusika ja koduleiva pidu

Sügisfolk – rahvamuusika ja koduleiva pidu

Novembrikuu viimasel neljapäeval toimus Kambja kooli saalis sügisfolk, mis oli mõeldud meie valla kõigi koolide esimese kuni viienda klassi õpilastele.

Sügisfolgil osalesid Kambja valla kõigi nelja kooli esindused. Kammeri kooli laululastest olid paljud küll haiged, aga ega see ei saanud tervetele õpilastele takistuseks laulmatulekul.

Meie väike Unipiha koolipere oli sügisfolgil tervenisti kohal. Väga ilusad olid nende linased rõivad ja pastlad.

Õpetaja Marika Lehiste laulis sügis-folgi avatuks ja seejärel võis iga kool esitada oma ettevalmistatud kava.

Pärast seda suunati lapsed töötubadesse, kus nad koos pensionäride klubi Tammeke memmedega valmistasid lihtsaid rütmipille. Leenal, Luulel ja Meedil olid ees põlled, mille suurest taskust jagasid nad lastele komme. Pillimeisterdamisele taustaks kostus Leo Moro lõõtspillimäng. Silja Salujõe mängis kannelt ja tutvustas seda uhket pilli ka lastele.

Kell üks saabusid sügisfolgile aga külalisesinejad – Marju Varblane ja Margus Põldsepp. Tänu loengule „Igal pillil oma laul“ saime näha palju erinevaid rahvapille ja kuulsime nende ajalugu.

Peo lõpus said lapsed maitsta koduküpsetatud leiba, mis oli valminud Laine Zeigo ahjus.

Tammekese klubi liikmed olid kaunistanud saali ja lava oma rahvuslikus stiili käsitöödega Õpetaja Ulvi Undi kaasabil valminud omanäolised kaelaehted kingiti seekordse peoteo abilistele mälestuseks.

Esimesele sügisfolgile järgneb tuleval sügisel loodetavasti teine. Pärast seda aga juba kolmas ja …

Valla kultuuritöötaja Pille Tammelan,

muusikaõpetaja Marika Lehiste

Loetumad