-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivÕpetajate palgatõus peatus

Õpetajate palgatõus peatus

Kambja vald ei tõsta õpetajate palku, kuna riigi poolt ettenähtud rahasid ei ole. Neljapäevasel vallavolikogu istungil oli küll päevakorras koolide ja lasteasutuste pedagoogide töötasustamise määruse eelnõu, kuid selle sisulist arutelu ja kinnitamist ei toimunud.

Kambja vallavanem Ivar Tedrema ütles volikogu istungil, et õpetajate palkade paika saamiseks on tehtud tõsist tööd. Jaanuarist on olemas vabariigi valitsuse määrus, millega on fikseeritud pedagoogide palgad.

„Tänaseks päevaks ei ole olemas ühtegi paberit, millel oleks allkiri all ning mis kinnitaks seda, milliste vahenditega riik kindlustab lubatud 8% palgatõusu,“ ütles Tedrema

Vallavanema sõnul ei ole absoluutselt kindel, et valitsuse plaanitud 6-8 miljardi kroonised kärped ei puuduta kohalikke eelarveid.

Vallavalitsuse seisukoht on, et kui need riigipoolsed vahendid õpetajate palkade tõusuks tulevad, siis ei ole vallavalitsusel midagi selle vastu, et tõsta pedagoogide palgad nii nagu vabariigi valitsuse määrus ette näeb.

Tedrema kinnitas, et kui riigipoolne tugi jääb, siis tuleb arutusele ka vastav vallavolikogu eelnõu – sellisel juhul saaksid Kambja valla koolide õpetajad valitsuse poolt lubatud palgatõusu tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 2009. Huvi- ja ringijuhtide ja pikapäevarühma kasvatajate töötasu siiski käesoleval aastal ei tõuse, sest vallaeelarve vahenditest makstavaid palku ei tõsteta.

Loetumad