6.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja laulukoor "Läte" sammub lahingusse

Kambja laulukoor "Läte" sammub lahingusse

Kambja laulukoor “Läte” sammub lahingusse

koor laulmas“Kui Anu Välba koos kaaskonnaga – prauhh! – keset proovi uksest sisse sammus, oli ilmselt paljudel sama emotsioon nagu Tõnissonil Lutsu “Kevades”, mil Toots tuli raha laenama: “Mul alles loog lahti … . Oleks ma seda teadnud, oleks ma kodust ära läinud!””, kirjeldab Kambja laulukoori “Läte” meeshääl Margus Kriiva lauljate üllatust. Reedeõhtuses tavapärases proovis sai koor teada tõe – laulukoor “Läte” osaleb ERR-i telesaates “Laululahing”. Ehkki asjast olid juba teadlikud ka koorivanem ja dirigendid, hoidsid viimased kiivalt saladust, et koorirahva üllatus seda vägevam oleks. Igal kambjakal on võimalus kirjeldet üllatusemotsioone ka telerist vaadata. Kambja koor astub võitlusse juba esimeses saates.

Kui koor oli omavahel saates osalemise kokku leppinud, siis tuli teha omade jõududega esimene salvestus etteantud lauluga. Laul plaadil ja Tallinnasse saadetud, jäi vaid oodata, mis edasi juhtub.

 

Kellega kambjakad võistlema peavad, ei ole veel teada. Esialgu hoiab ETV konkurentide nimesid saladuses. Küll on aga ajakirjanduses levinud teave riigikogulastest koosneva Toompea segakoori osalemisest “Laululahingus”.

Tegelikult tuleb Kambja segakooril võidelda lausa kahel rindel. Lisaks “Laululahingule” peab koor tegema kõvasti tööd ka laulupeole pääsemise nimel, sest hindav ettelaulmine toimub juba märtsi lõpus. Lahingutesse minek on toonud tagasi mõned vahepeal eemalviibijad, ja ka mõni päris uus meeshäälgi on lisandunud.

Kõik lood on etteantud saate tegijate poolt. Esimese katsumise läbis koor Rein Rannapi ja Ott Arderi looga “Metsa läksid sa”. Lugu, mida harjutama hakatakse, on Jaak Joala ja hilisemal ajal ka Tanel Padari poolt esitatud “Saatuslik naine”. Üks lugu jääb lauljatele üllatuseks saatepäeva hommikuni.

“Ma ennustan, et läheb hästi. Ega see ei tähenda, et me peame võitma. Kui salvestuse ajal rambipalavik ei tule ja me lavalt lihtsalt minema ei kõnni või suisa udusireeni noote laulma ei hakka, ongi kõik hästi. Ennustamine on samas tänamatu tegevus. Kõik sõltub sellest, kuidas ise esineda suudame ja loomulikult ka vastastest. Raske saab meil olema, aga ega elu peagi kerge olema. Ongi huvitavam”, arvab Kriiva.

Heigo Mägi

Loetumad