0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKohtumine virtuaalruumis pakub lastele üllatusi

Kohtumine virtuaalruumis pakub lastele üllatusi

klassTänapäeva lapsed üllatuvad harva, kuid 25. märtsil toimunud videokonverents, kus Unipiha algkooli lapsed said vestelda oma eakaaslastega Austraaliast, Indiast, Keeniast, Tšehhist ja Inglismaalt suutis seda siiski teha.

„Hallo! Minu nimi on Indrek ja ma olen pärit Eestist,“ ütles Unipiha kooli 4. klassi poiss soravas inglise keeles, kui järg tema kätte jõudis.

„Milline ilm teil on? Me tulime just suusatamast.“

Pärast plokkflöötidel esitatud „Kevadelaulu“ plaksutasid teiste maade lapsed Unipiha omadele.

Edasisest vestlusest selgus, et Indias on praegu +45 kraadi. „Küll seal oleks praegu mõnus olla,“ arvas Jaspar (3. kl).

Kui järg jõudis Inglismaa kätte, hüüdsid lapsed: „Vaata! Vaata! See õpetaja käis meie koolis.“

Märtsi alguses Tartus toimunud ESP konverentsil osalenud ja Unipiha kooli külastanud õpetaja Colette Cotton oli just see inimene, kes tegi meile ettepaneku osaleda kahe nädala jooksul kodukoha ilmavaatlustes ning korraldada hiljem selle kohta videokonverents.

Järgmisel päeval kirjutasid Unipiha lapsed oma päevaraamatusse: “Meile meeldis see, et saime rääkida nii kaugete maadega ja teha seda kõikidega ühekorraga.“

 

Õhtul õpetajatele saabunud meilis kiitis Colette meie laste suurepärast inglise keele oskust ning plokkflöödimängu: „See oli absoluutne hitt!“

Videokonverentse erinevate maade laste vahel neile huvipakkuvatel teemadel kavatseme Lõuna –Inglismaal asuva St Mary algkooliga korraldada ka edaspidi.

Unipiha algkooli õpetaja
Lembit Jakobson

Loetumad