7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambjalased jäid ligi kaheks päevaks sideühenduseta

Kambjalased jäid ligi kaheks päevaks sideühenduseta

Kambjalased jäid ligi kaheks päevaks sideühenduseta

AS Merko ehituse poolt teostatavate ehitustööde käigus kraavkaeviku tagasitäitmisel liivaga said Kambja alevikus Kesk ja Aia tänava nurgal vigastada Elioni sidekaablid, mis tõi alevikus kaasa ulatusliku interneti ja telefonivõrgu katkestuse.

Elion teatas Koduvald.ee-le, et rike registreeriti 26. mail kella 10 ajal. Info rikke kohta tuli klientide pöördumise kaudu. Sidekatkestus oli tingitud abonentkaabli lõhkumisest.

Elion vaatleb kaabliriket tervikuna, mitte ainult konkreetse lõigu osas. Süüdlase tuvastamine on hetkel väljaselgitamisel: sellest sõltub, kes tasub kaabli parandamise kulud.

“Kaabli lõhkumisest tingitud üldrikkest oli mõjutatud ca 200-300 klienti. Kolmapäeval on kõige prioriteetsem tegevus abonentkaabli taastamine, kahjude hindamisega tegeleb Elion hiljem,” ütles Elioni avalike suhete juht Lilian Viirma.

Parandustöid teostab Elioni partnerina Eltel. Elteli järelevalve on ka kohal käinud ja olukorraga tutvunud, kõik kahjunõuded esitab Eltel.

“Rikke kõrvaldamine on võtnud aega seetõttu, et vaja on taastada kõik endised parameetrid,” sõnas Viirma.

Kaevetöid teostatakse Emajõe ja Võhandu jõe valgala veemajandusprojekti Emajõe alamprojekti raames, mille käigus toimub Kambja aleviku kanalisatsioonitorustike rekonstrueerimine, uute vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitus ning liitumispunktide rajamine.

Koduvallale on teada, et sidehäired algasid 25. mai pärastlõunal. Sideühendus taastati kolmapäeva pärastlõunal.

Heigo Mägi

Loetumad