-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivUnipiha kool: Tegime koolitee ilusaks

Unipiha kool: Tegime koolitee ilusaks

koolilapsed käru ja Eesti lipuga

Kaks kord aastas: kevadel, kui koolist lahkume ja sügisel, kui kooli tuleme, puhastame oma koolitee prahist. 8.septembri tööõpetuse tunnis oli kogu Unipiha koolipere maanteed koristamas. Algul jagasime end rühmadesse, siis valisid rühma eestvedajad loosiga endale kärud.

Poistele sattus vana käru, tüdrukutele uus. „Ongi parem! Vana on suurem,“ lohutas Jaspar (4.kl) oma rühma poisse. Õpetaja Eha, kes Jaspari juttu kuulis, lausus selle peale: “ Mulle meeldis hirmsasti, et ta ei hakanud virisema selle üle, et poiste rühma ei saanud uut käru.“

Kooli kasealleest ristteele jõudes võtsid poisid enda koristada Kammeri tee parem- ja tüdrukud vasakpoolse teeperve.Vana piimameieri juures, kus kasvavad nõgesed, oli prahti väga palju. Laura (1.kl.) vaatab seda veidi aega ja ütleb siis otsustavalt: „Nõgesed tuleb maha sõtkuda!“ Nii tüdrukud tegidki.

Tunni lõpuks jõuti prahist puhastada ka Pangodi bussipeatus. Kaks suurt prügikotti said peaaegu päris täis. Lisaks kooliteele puhastati järgmisel päeval ka Pangodi-Pikksaare teelõik ning Pikksaare ausamba ümbrus. „Nüüd on palju ilusam astuda,“ leidsid lapsed pärast koristamist üheskoos.

Unipiha algkooli koolipere ja õpetajad Eha ning Lembit Jakobson

{joomplu:153} {joomplu:156}
{joomplu:155} {joomplu:154}

 

Loetumad