-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLaulukoori juubelil kõlab läbilõige ajaloost

Laulukoori juubelil kõlab läbilõige ajaloost

koor laulamas

Kambja laulukoor Läte tähistab laupäeval Kambja kultuurikeskuses koori 215. aastapäeva. Külalistena astuvad üles segakoorid Vega ja Tervis, Kambja naisansambel ning naisrahvatantsurühm Vikertiimer.

Juubelipeol kõlab muusikaline-vaatemänguline läbilõige ajaloost. Sünnipäevalapse rollis koor esitab lugusid koori igast ajajärgust, mida täiendavad vahetekstid ning ekraanigraafika. Samuti kõlavad laulud kultuslikust telesarjast Laululahing.

Segakoor Läte on see kollektiiv, tänu kellele Kambja võib end esitleda Eesti koorilaulu hällina. Läte on meie maa esimene mitmehäälne laulukoor ning selle sünniks loetakse 1794. aastat.

Algselt laulsid vennastekoguduse laulukooris nii poisid kui mehed, tüdrukud kui naised. Täna ulatub lauljate vanus 17st 75ni, kooris laulab mitu komplekti abikaasasid, pereliikmeid ja sugulasi, proovides käivad kaasas ka päris pisikesed.

Dirigendid on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengid Külli Karask ja Liisa Sõõro. Kooril on oma kujundatud logo, mida kantakse nii särkidel ja märkidel. Tänavusuvisel üldlaulupeol marssis Läte vanima koorina laulupeorongkäigus aukohal. Koori liikmel Margus Kriival oli au süüdata laulupeotuli.

Loetumad