-1.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivUhiuue nimega ansambel tähistas uut eluaastat

Uhiuue nimega ansambel tähistas uut eluaastat

peolisedSeekordset, 52. sünnipäeva tähistas Kambja naisansambel, mis vaid paar kuud kandnud nime Lüüra, Kambja kultuurikeskuses.

Tähtsale sündmusele oli tulnud külalisi nii omade seast kui kaugelt üle vee.

Pidu sai avatud, kui Marika kohaletulnuid tervitas ja Katrin küünlad läitis.

peolisedSeekordset, 52. sünnipäeva tähistas Kambja naisansambel, mis vaid paar kuud kandnud nime Lüüra, Kambja kultuurikeskuses.

Tähtsale sündmusele oli tulnud külalisi nii omade seast kui kaugelt üle vee.

Pidu sai avatud, kui Marika kohaletulnuid tervitas ja Katrin küünlad läitis.

Siis võis alata laul.

Kõlasid kaunid, rõõmsad ja kaasakiskuvad viisid ning kuulajatel ei jäänud muud üle kui tõdeda, et sünnipäevalaps on tõeliselt heas vormis.

Siis jõudis järg külaliste etteastete kätte – meie ette tulid helges helesinises toonis kauged külalised, naisansambel Leedikiri Saaremaalt. Küll need saarlased on ikka üks rõõmsameelne ja vahva rahvas! Tõeliselt suured tänud neile siia külla tulemast ja meile laulmast.

Külaliste etteastete vahele pikitud humoorikad vahepalad tuntud lastelauliku „Tädi Krista laulud“ autorilt Krista Aavikult (kes oli ka mitmete peol ette kantud laulude autor) tõi saali tõelist saarlasele omast muhedust ja vahetust. Kes sealtkandist pärit inimestega väga kokku puutunud ei ole, sellele oli ülimalt huvitav kuulata lauludes sõnu, kus kirjakeeles peaks olema täht „õ“.  Smile

Saaremaalt oli külla tulnud teinegi mõnus kollektiiv, trio Catvilmar, mille meeshäält oli ilusa naislaulu sekka värskendav kuulata.

ema-tütre duettKaunis oli kuulata ka instrumentaaletteastet Kambja naisansambli liikme Marika ja tema tütre esituses, kitarri ja viiuli õrnad meloodiad viisid mõtted lähenevatele pühadele.

Jõulumeeleolu saabus aga lõplikult, kui ansambel Leedikiri punaste päkapikumütsidega taas kuulajate ette astus ning nii pühalik-pidulikud kui hoogsad-rõõmsad jõululaulud kuuldavale tõi.

Peale neid saime veel kuulda sünnipäevalapse elurõõmsat esinemist ning märkamatult oligi käes kontserdi lõpp.

Lauljad said sünnipäeva puhul pihu ilusaid lilli täis, kingitusi veel pealekauba, õnnitlejad polnud kitsid südantsoojendavate ja meeltliigutavate sõnadega, kallistusedki ei jäänud saamata.

Kui oli kõlanud lõpulaul, milleks hooajale kohaselt oli rütmikas „Talve võlumaa“, kutsuti külalised ja sõbrad ühispildile.

Aitäh kuulajatele ja vahvatele külalistele, et seda päeva meiega jagasite!

Kambja naisansambli Lüüra koduleht asub aadressil

http://public.fotki.com/lyyra/kambja-naisansambli/

Katrin Kärgenberg

 

Loetumad