-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSoolaleivapidu Kambjas Aia tänavas

Soolaleivapidu Kambjas Aia tänavas

maja avamistseremoonia„Kambjas on valminud maja, mis aitab kindlasti kaasa, et inimesed ei lahkuks piirkonnast, kus nad elavad.” – nõnda kõrgelt väärtustas uut tervisekeskuse ja postkontorihoonet Tartu maasekretär Tõnu Vesi.

Vähem kui poole aastaga püstitas ehitusfirma AS Rand ja Tuulberg Aia tänav 2 krundile Tartu Projekt OÜ arhitekti Eda Ellerheina poolt loodud kena ja hubase hoone.

maja avamistseremoonia

„Kambjas on valminud maja, mis aitab kindlasti kaasa, et inimesed ei lahkuks piirkonnast, kus nad elavad.” – nõnda kõrgelt väärtustas uut tervisekeskuse ja postkontorihoonet Tartu maasekretär Tõnu Vesi.

Vähem kui poole aastaga püstitas ehitusfirma AS Rand ja Tuulberg Aia tänav 2 krundile Tartu Projekt OÜ arhitekti Eda Ellerheina poolt loodud kena ja hubase hoone.

Kui kaugemad ja lähemad külalised 8. jaanuari pärastlõunal tervisekeskuse avamisele kogunesid, võis ehitusfirma juhataja Taivo Täht rahulolevalt raporteerida: objekt valmis õigeaegselt ja kavandatud hinnaga, ning näeb välja, nagu oli seda soovinud projekteerija. Kui uskuda suure ehitusfirma juhi sõnu, siis olevat nende komponentide kokkulangevus võrdlemisi harv olukord. Taivo Täht rõhutas sedagi, et tema firma ajaloos oli see esimene kord, kui ehitati postkontorit.

Vallavanem Ivar Tedrema avaldas veendumust, et nüüd, kui kaasaegne hoone on valminud, võib lugeda kustutatuks ka selle pikaajalise häbitunde, mida Kambja valla juhid ja elanikud tundsid kehvades tingimustes tegutsevate tervishoiuasutuste ja postkontori tõttu.

Vallavanema mõttekäigule andis tuge Tartu maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna asejuhataja Aime Koger: „Kui eelmise aasta algul tehti ülevaadet, kuulus Kambja perearstikeskus Eestis viie kõige inetuma sekka, täna võime kinnitada vastupidist – Kambja perearstikeskus kuulub Eestis viie kõige ilusama hulka.”

Kambja tervisekeskuse ja postkontori hoone läks maksma ligi 5,9 miljonit krooni. Ehitusrahast veidi enam kui 2,9 miljonit kr tuli Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu kohalike avalike teenuste arendamise programmist saadud eurotoetusena ja ligi 3 miljonit krooni tasuti Kambja valla eelarvest.

Toivo Ärtis

Eelmine
Järgmine

Loetumad