0.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTöötud saavad heategevuse korras retseptiravimeid omaosaluseta

Töötud saavad heategevuse korras retseptiravimeid omaosaluseta

16. detsembril 2009 kuulutati avatuks heategevusprojekt, tänu millele saavad töötud poole aasta jooksul ligi 150 retseptiravimit välja osta omaosalust maksmata ehk ise raha välja käimata.

Ravimitootjate Liit sõlmis projekti läbiviimiseks kokkuleppe AS-ga Magnum, kes tagab projekti tehnilise teostuse hulgimüügi ja 18 üle Eesti asuva apteegi kaudu. Igas maakonnas on vähemalt üks apteek, mis on projekti kaasatud. Tartu maakonnas on projektiga liitunud Tartu Raekoja apteek (avatud 24 h).

Projekti on hetkel lülitunud 10 ravimitootjat kokku ligi 150 ravimiga, ning Ravimitootjate Liidu juhataja Erki Must avaldas projekti avamisel lootust, et see nimekiri pikeneb veelgi.

Ravimite loetelu on leitav aadressil

http://www.rtl.ee/heategevus/osalevad-ravimid.

Soodustuse saamiseks peab töötu esitama oma maakonnas projektiga liitunud apteegile koos retseptiga ka töötukassa kohalikust teenindusest väljastatava tõendi.

Projekti algatajate teatel on projekti eesmärgiks toetada ja aidata tööellu naasmisel töötuid, kel talvisel, tavapärasest kõrgema haigestumissagedusega perioodil, võib muidu rahapuuduse tõttu vajalik ravim jääda välja ostmata ning keda seetõttu halvenev tervis võib hakata takistama uue töö leidmisel.

Kel puudub võimalus vaadata ravimiloetelu internetist, võib helistada sotsiaalnõuniku ja registripidaja telefonil 741 6205.

Eesti Töötukassa informatsiooni vahendas

Elerin Maisväli
sotsiaalnõunik
Kambja vallavalitsus

Loetumad