3.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

Tutvumiskäik

arstikabinetKui 2009. aasta juulikuu viimasel päeval müüriti Kambja tervise- ja postikeskuse ehitusplatsil nurgakivi, arvas perearst Viktoria Ilves lootusrikkalt, et sellest hoonest saab jõulukink kõigile Kambja valla inimestele.

Kambja perearst (ametlikus keeles Kambja perearstikeskus OÜ) oligi esimene, kes juba enne aastavahetust asus tegutsema Aia tänav 2 vastvalminud hoones.

arstikabinetKui 2009. aasta juulikuu viimasel päeval müüriti Kambja tervise- ja postikeskuse ehitusplatsil nurgakivi, arvas perearst Viktoria Ilves lootusrikkalt, et sellest hoonest saab jõulukink kõigile Kambja valla inimestele.

Kambja perearst (ametlikus keeles Kambja perearstikeskus OÜ) oligi esimene, kes juba enne aastavahetust asus tegutsema Aia tänav 2 vastvalminud hoones.

„Meie oleme uute tingimustega väga rahul,” jagab pereõde Irma Drenkhan rõõmu. „Rahvas aina imestab, et kui ilus, puhas ja valge siin on.”

Viimased nädalad on olnud perearstikeskuses tavapärasest rahvarohkemad, sest käib ju gripivastane vaktsineerimine. „Kui kokku lugeda, siis 80 inimest olen juba vaktsineerinud, kuid soovijaid on veel,” nendib pereõde Irma Drenkhan.

Kambja perearstikeskuse lahtiolekuajad

E,K,N,R 8.00-16.00

T 10.00-18.00

Telefon 741 6445

Perearsti vastuvõtule etteregistreerimine ja koduvisiitide kokkuleppimine telefonitsi perearstikeskuse lahtiolekuajal.

Ägeda haigusega saab perearsti vastuvõtule samal päeval.

Perearst Viktoria Ilvese vastuvõtuajad

E,N,R 8.00-12.00

T 16.00-18.00

K 8.00-15.00

Koduvisiidid

E,K,N,R 8.00-12.00

T 10.00-13.00

Pereõde Irma Drenkhan

E,K,N,R 8.00-16.00

T 10.00-18.00

Vereproovid

E,K,R 8.00-10.00

Perearsti e-postkast

victoria.ilves@mail.ee

Väljaspool perearstikeskuse tööaega:

  • helistada perearsti nõuandetelefonile 1220;
  • telefonile 112 helistades kutsuda erakorralise abi saamiseks kiirabi;
  • pöörduda TÜ kliinikumi erakorraliste haigete osakonda, lastega lastekliinikusse.

Postkontor

postkontorKambja postkontor saatis koos aastaga 2009 ajalukku ka 1919. aastast kasutusel olnud ruumid Tartu – Võru maantee ääres ja teenindab kliente alates 4. jaanuarist 2010 Aia tänav 2 hoones.

Uude kohta kolimisel oli revolutsiooniline mõju postkontori töökorraldusele – kogu asjaajamine muutus ühtäkki arvutipõhiseks. Uute ruumide lootuses-ootuses endist postkontorit ei arvutiseeritud.

Helga Mägi, kes on 33 aastat juhtinud Kambja postkontori tööd, ei jäta mainimata, et revolutsioonilise tähendusega edasiminek toimus ka olmeoludes – töötaja kasutada on WC, millest vanades ruumides võis vaid unistada.

Kambja postkontori lahtiolekuajad

E,K,N,R 9.00-13.30

T 11.00-18.00

Hambaravi

hambaarst hambaravikabinetis„Idee teha Kambjasse hambaravikabinet algas sellest, et Kambja emad tõid oma lapsi Tartusse tohtri juurde ja kurtsid, kui raske ja tülikas see on,” selgitab dr Triinu Tarasov, kes 8. veebruaril avab Kambja tervisekeskuses oma kabineti.

Kambjasse hambaarstiks tulemine toob Triinu Tarasovi ellu olulise muudatuse – temast saab ettevõtja, OÜ Dentales juhatuse liige.

„Ega ma seda ei karda, küll ma õpin,” kinnitab dr Tarasov reipalt. „Oma tööd ma oskan.” Et ettevõtlusküsimustes teadmisi ja kindlust koguda, läbis ta alustava ettevõtja baaskoolituse.

Kambja uus hambaravikabinet on esialgu avatud kahel päeval nädalas. „Eks aeg näitab, milline on külastatavus ja millised lahtiolekuajad kõige paremini sobivad,” selgitab dr Tarasov.

Hambaravi maksumuse osas mainib dr Tarasov, et haigekassa on seadnud miinimumhinnad, millest allpool ei tohi töötada.

Räpina gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud neiu jõudis Tartu ülikoolis hambaarstikutseni aastal 2007. Dr Tarasov töötas lühikest aega ühes Võru hambaravifirmas, kuid sai juba 2007. aastal ametisse Tartu linna stomatoloogiakliiniku lasteosakonda.

Hambaarst Triinu Tarasovi vastuvõtuajad

E, K 9.00-19.00

Erakorraline vastuvõtt

Erakorraline vastuvõtt toimub

E, K kell 9.00 – 1100.

Vastuvõtule registreerimiseks helistada telefonil 5647 6062.

Seoses Eesti Haigekassa lepingu jõustumisega 1. aprillist 2010. a, alustatakse alla 19-aastaste patsientide tasuta hambaravi 5. aprillil 2010. Seni laste plaanilist tasuta hambaravi ei toimu.

Taastusravi

massaažikabinetTervisekeskuse hoone kavandamise aegu pidas vallavalitsus väga oluliseks, et Kambjas oleks abivajajaile kättesaadav ka taastusravi.

Sel eesmärgil on nüüdseks asutatud ja registrisse kantud mittetulundusühing Kambja Tervisekeskus, mille tegevuses osalevad rehabilitatsioonimeeskonna liikmetena psühholoog Anu Taal, massöör Riina Müürsepp, füsioterapeut Katrina Kallas, logopeed Anita Pallon ja sotsiaaltöötaja Elerin Maisväli.

Spetsialistid hakkavad hindama abiotsija rehabilitatsioonivajadust. Sellest lähtuvalt koostatakse konkreetne rehabilitatsiooniplaan ja pakutakse vajalikke teenuseid. Kodulähedane taastusravi kergendab kindlasti paljudele puudega inimeste elu.

Mittetulundusühing on esitanud rahastamistaotluse sotsiaalkindlustusametile. Vallavalitsuse sotsiaalnõunik Elerin Maisväli loodab, et mittetulundusühingu sisuline töö saab alata aprillis.

Nii ihu- kui hingepiinade korral tasub aga juba praegu tervisekeskusest abi otsida, sest erapraksise korras on tööd alustanud massöör Riina Müürsepp (kokkuleppeline vastuvõtt, telefon 5191 0139) ja psühholoog Anu Taal (vastuvõtt esmaspäeviti).

Massöör Riina Müürsepp on oma hea tööga kiiresti tuntust kogunud. „Hästi pühendunud inimene, kes end pidevalt täiendab,” kiidab koostööpartnerit ka sotsiaalnõunik Elerin Maisväli.

Loetumad