5.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambjalased osalesid Raadil maakaitsepäeval

Kambjalased osalesid Raadil maakaitsepäeval

tule üleandmineMaakaitsepäev Raadil on Tartumaa kaitseliidu maleva ja tema alaorganisatsioonide naiskodukaitse ja kodutütarde ning noorkotkaste traditsiooniline võidupüha üritus.

tule üleandmineMaakaitsepäev Raadil on Tartumaa kaitseliidu maleva ja tema alaorganisatsioonide naiskodukaitse ja kodutütarde ning noorkotkaste traditsiooniline võidupüha üritus.

Tänavusel maakaitsepäeval korraldas kaitseliit sõdurivarustuse näituse, kus soovijad said relvi ja varustust uurida-proovida. Naiskodukaitse jagas sõdurisuppi ja teavet oma tegevuse kohta. Kodutütred ja noorkotkad mängisid aga noore publikuga mitmesuguseid mänge, kujundasid kaelarätte ja jagasid teavitusmaterjale oma organisatsioonide kohta.

Maapäeva haripunktiks kujunes kaitseliidu Tartu maleva sissemarss ja mootorratturite eskordi saatel tule toomine Viljandist võidupüha paraadilt ning selle jagamine Tartu maakonna vallavanematele. Jaanitule Kambja valla kodude jaoks võttis maavanem Esta Tammelt vastu ka Kambja vallavanem Ivar Tedrema.

Võidupühal autasustab kaitseliit oma tublisid võitlejaid. Kaitseliidu autasustatute hulgas oli ka Erlend Sild Pangodi külast. Teda autasustati kaitseliidu teenetemärgiga.

Maleva lipkonnas marssis kaks Kambja valla meest – Indrek ja Jaanus Roos Kammeri külast.

Maakaitsepäeva muusikalise meeleolu eest hoolitses kaitseliidu orkester Popsid.

Võidupühal Raadil peetud maakaitsepäeval autasustati diplomiga Tartumaa ilusamaid kodusid – teiste hulgas sai tunnustuse ka meie valla keskkonnanõuniku Taivo Prantsi pere Pirnaku talust.

Eha Jakobson,
naiskodukaitse Tartu ringkonna tegevliige

 

{joomplu:437} {joomplu:438}
{joomplu:439} {joomplu:440}
{joomplu:441} {joomplu:442}
{joomplu:443} {joomplu:444}
{joomplu:445} {joomplu:446}

 

Loetumad